Muzičke škole u Beču: Otvorena vrata za orkestre, ansamble i horove  

31.01.2019

Muzičke škole u Beču pozivaju na dan otvorenih vrata sve one koji su zainteresovani za muzičko obrazovanje u sklopu orkestara, ansambala i horova.

(c) wien.gv. at Gabriel Barletta

Muzičke škole Grada Beča nude deci i mladima do navršene 25. godine života celovit sistem muzičkog obrazovanja na bazi aktivnog sviranja.
Preko 5.300 dece i mladih imaju u ovoj školskoj godini mogućnost da u muzičkim školama Grada Beča steknu celovito muzičko obrazovanje na bazi aktivnog sviranja i plesa.

U četvrtak, 31. januara 2019. godine, centrala Muzičke škole Beč na adresi  Skodagasse 20 , u 8. bečkom okrugu, otvara svoja vrata i nudi  mogućnosti svim zainteresovanima  da posete i pogledaju način rada i mogućnosti koje nude muzičke škole.

Od 15: oo časova nastupaju orkestri, horovi, ansambli i bendovi koji sviraju veoma raznovrstan program.  Od baroka do udaraljki, rok i pop muzike biće predstavljeno u sobama za probe kao muzičko putovanje i uvid u ponudu koju ima institucija Muzičke škole Grada Beča.

Sviraće brojni bendovi i Ansambl Vivaldi Muzičke škole Döbling, Junior Band, trubački ansambl iz Leopoldstadta, dva harmonikaška orkestra,  nekoliko gitarskih orkestara kao i mladi gudači.

Mogućnost pevanja u sklopu Muzičke škole Beča predstaviće ženski hor u pratnji Salonskog orkestra Döbling. Sa brojnim intrumentima predstaviće se i muzička škola  Ottakring koja postoji već 40 godina i gde se trenutno muzički obrazuje više od 500 dece i mladih u raznim oblastima.

Svi koji se žele prijaviti za glavni predmet ili kurs u Muzičkoj školi u Beču mogu to učiniti tokom cele godine putem online obrasca za registraciju na stranici Muzičke škole grada Beča. Svako ko se registruje biće kontaktiran i pozvan na konsultaciju.

Svake godine održavaju se dani otvorenih vrata i za ostale instrumente , kada možete pogledati na licu mesta sve ponude i razgovarati za pedagozima. Sledeći dani otvorenih vrata održaće se  od 20. do 24. maja 2019. godine.

Otvorena kuća za orkestar i ansambli ( Open House mit Orchestern, Ensembles und Chören der Musikschule)

Četvrtak, 31. januar 2019., 15:30 do 20:00 časova

Adresa: Musikschule Wien, Skodagasse 20,  1080 Wien

Ulaz je slobodan, registracija nije potrebna

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Muzičke škole u Beču postaju znatno skuplje

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava