Domaći TV kanali GO4YU podspešuju i učenje maternjeg jezika

22.08.2019

GO4YU kompanija u vlasništvu Telekoma Srbija od pre tri godine se nalazi na inostarnom tržištu i našim ljudima u dijaspori omogućava gledanje domaćih TV kanala. Uz odabrane programe i deca lakše uče i usavršavaju maternji jezik.

© Pressfoto/Freepik

Letnji raspust se uskoro završava, a za decu iz dijaspore dani provedeni u zavičaju svojih roditelja su bili dragoceni. Sa drugarima i rođacima su često komunicirali na maternjem jeziku, a po završetku raspusta i povratkom u Austriju, Nemačku i ostale evropske zemlje više nemaju priliku za tako intezivnom komunikacijom na maternjem jeziku.

Nova školska godina donosi mališanama manje vremena za igru i druženje, a više školskih obaveza uz knjigu i učenje. Slobodnog vremena biće sve manje, a roditelji će se ponovo suočiti sa dilemom da li da upišu decu na časove maternjeg jezika, ukoliko uošte postoji ta mogućnost u gradovima gde žive.

Vuk Stefanović Karadžić je govorio da je “jezik hranitelj naroda i dokle god živi jezik, dotle živi i narod”, a ove reči uputio je svoj deci koja ne žive u svojoj otadžbini.
Negujući svoj jezik, deca izrastaju u psihički jače i stabilnije ličnosti, njihov mozak se ubrzano razvija, postižu bolje rezultate u školi, imaju više samopouzdanja i osećaj pripadnosti, a sa druge strane čuvaju svoje korene, kulturu i narod.

Naravno, svako učenje maternjeg jezika u dijaspori je od izuzetnog značaja za roditelje i njihovu dečicu, bez obzira da li se radi o časovima u školama, udruženjima ili crkvi.

Jedan od mogućih načina da deca u dijaspori slušaju i vežbaju maternji jezik je gledanje domaćih kanala gde imaju priliku da gledaju kvalitetne TV sadržaje, koji su predviđeni za njihov uzrast.

Kompanije Telekom Srbija i GO4YU omogućile su svim našim ljudima u dijaspori GO4TV uslugu koja sadrži više od 250 domaćih kanala i koju odlikuje visok kvalitet slike i zvuka.

© Pressfoto/Freepik

„Dečji kanali imaju ogroman značaj za razvoj deteta jer u potpunosti angažuju vaše dete, a za mališane koji su rođeni van otadžbine, učenje maternjeg jezika uz GO4TV postaje jednostavno i lako. Kroz pesmu, igru i vizuelni doživljaj, deca usvajaju reči spontano, bez opterećenja gramatikom i slovima. Ako vaš mališan voli da priča, peva, gleda crtane i dugometražne dečje filmove, ali i edukativne emisije, GO4TV je idealna prilika da se maternji jezik nauči i usavrši“, objašnjavaju nam iz GO4YU kompanije.

GO4YU kompanija poseduje ekskluzivno pravo prenosa sadržaja u inostranstvu za kanale RTS-a koji predstavljaju jednu od najvećih riznica evropske televizijske arhive, zatim televizijske kanale BN-a, OBN-a, RTRS-a, ATV-a i K3 TV.

GO4TV usluga sa raznovrsnom ponudom koja uključuje više od 250 TV kanala i više od 300 radio stanica sa Balkana, sigurno će biti omiljena zabava za čitavu porodicu.

Programi u kojima se predstavljaju ljudske sudbine, lepote Balkana, običaji i tradicija, okupiće gledaoce svih uzrasta, a ako volite hranu i uživate u isprobavanju novih, ali i starih, tradicionalnih ukusa, uživaćete u kulinarskim programima.
Filmski, muzički i serijski kanali su u velikom broju zastupljeni na listi programa, a GO4TV ponudu upotpunjuju i specijalizovani TV kanali za različite generacije.

Uz GO4TV svi ljubitelji sporta mogu uživati u najkvalitetnijem sportskom sadržaju. Direktni prenosi domaćih liga, analize sportskih događaja i rezultata, sportske vesti iz minuta u minut i još mnogo toga obradovaće svakog zaljubljenika u sport, bez obzira da li je u pitanju fudbal, košarka, boks, rukomet, odbojka, tenis ili nešto drugo.
Svi novi korisnici uslugu mogu da testiraju u trajanju od 15 dana, a ukoliko vam se GO4TV usluga dopadne, na raspolaganju su vam paketi po promotivnim cenama: Plati 6 meseci , gledaj godinu dana ili „Plati 12, gledaj 24 meseca“.

Ponuda važi za sve naše ljude koji žive na teritoriji EU (osim Slovenije i Hrvatske), Švajcarske, Amerike i Kanade.

Posetite GO4YU portal, svratite do GO4TV poslovnice u Beču, u ulici Mariahilfer strasse 103/8 (u pasažu) ili se javite GO4YU ovlašćenom partneru.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

GO4TV: Više od 30 filmskih kanala sa najboljim filmovima i serijama

GO4TV: Gledajte sve RTS kanale na jednom mestu

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava