Donauinselfest: Stvari i predmeti koji su zabranjeni za posetioce

19.06.2019

Donauinselfest u Beču, najveći festival u Evropi na otvorenom, sa besplatnim ulazom, i ove godine očekuje veliki broj posetilaca. Da niko od njih ne bi doživeo neprijatno iznenađenje na kontrolnim punktovima pri ulasku u areal festivala, evo pregleda zabranjenih predmeta na bečkom Donauinselfestu 2019.

Foto: Alexander Müller - www.alexandermüller.at

Za razliku od predhodnih godina, na ovogodišnjem Donauinselfest-u  odvijaće se pojačane kontole posetilaca, a svaki posetilac Donauinselfesta se automatski obavezuje da pristaje na pregled sigurnosnog osoblja. Čak i oni koji se već nalaze na ostrvu moraju biti spremni za nakladnu kratku kontrolu.

Ukoliko ste planirali da posetite festival na Dunavskom ostrvu i kako ne biste, tokom kontrole, imali neprijatnih iznenađenja, pročitajte pravila ponašanja i  koje stvari su zabranjene na Donauinselfest-u, koji će se održati od 21. do 23. juna 2019. godine.
Kao i uvek, u zabranjene stvari i predmete uključeni su oružje svih vrsta, noževi, droga, pirotehnički materijali, kao što su petarde i vatromet i zapaljive tekućine, a zabrana važi  i za flaše od stakla.

U nove zabrane spada nošenje ranca i velikih torbi, kao i uređaji i igračke sa daljinskim upravljanjem: automobili, avioni i bespilotne letelice (dronovi), leteći objekti kao što su baloni, leteći fenjeri i slično, limenke, alkohol, predmeti koji izazivaju buku iznad 80 decibela (približno glasno kao što je malo bučnija diskusija ili sviranje klavira), laserski pokazivači i predmeti koji mogu predstavljati opasnost za druge osobe, kao što su štapovi i kišobrani.

Pored svega nabrojanog, kad posetilac dođe na događaj, automatski je saglasan da može da ga neko slika i snima u audio i video zapisu.

 

Ostali predmeti koji su zabranjeni

Zabranjeno je donošenje i vožnja svih motornih i nemotornih vozila sa jednim ili više točkova ( izuzetak važi za dobavljače). Bicikli, skuteri, roleri, skejt-bordovi i slično, ne mogu se koristiti u arealu gde će se održati Donauinselfest. Takođe, bilo kakvo parkiranje je zabranjeno tokom festivala, jer oni predstavljaju prepreku i opasnost za publiku. Ukoliko osoblje iz obezbeđenja spazi neko parkirano ili zaključano vozilo, ima pravo da skine lanac ili bravu i ukloni prevozno sredstvo.

Zabranjeni su i rasistički, ksenofobični, nacionalistički, seksistički ili politički propagandni materijali, kao i bilo koji (komercijalni, politički ili verski) promotivni materijali bez izričitog dopuštenja.

 

Dobro je znati

Životinje na Donauinselfest-u nisu dobrodošle i važi generalna zabrana za životinje. Tokom dana, dozvoljeni su psi koji se nalaze na povezima i koji nose korpu. Izuzetak važi za slepe osobe koje imaju pse pomoćnike.

Ukoliko se neko neprikladno ponaša, biće opmenut i zamoljen da napusti Donauinselfest. Služba za sigurnost i red ima pravo da osobe koje uznemiravaju druge posetioce izbaci sa festivala. Čak i oni koji druge uznemiravaju prekomernim konzumiranjem alkohola ili bukom , neće moći da ostanu na festivalu.

Zabrane na festivalu Donauinselfest 2019. godine možete detaljno pročitati u pravilima Donauinselfest – DIF.

Preporuka: Javnim prevozom se možete dovesti na festival metro linijama U1, U6, tramvajskom linijom 31 i gradskim vozom S1, S2,S3,S4 i S7 (Schnellbahn).

 

Detaljnije o muzičkom festivalu Donauinselfest pročitajte u našem predhodnom tekstu Najveći muzički festival na Dunavskom ostrvu u Beču

Donauinselfest: Najveći muzički festival na Dunavskom ostrvu u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava