Donauinselfest: Najveći muzički festival u Evropi sa besplatnim ulazom

09.04.2018

Na 11 bina nastupiće muzičari svih žanrova. Očekuje se da će najveću muzičku manifestaciju pod otvorenim nebom u Evropi posetiti oko 3 miliona ljudi. Ulaz je, kao i do sada, besplatan.

Donauinselfest 2017 (c) Markus Sibrawa

Jubilarno izdanje  najvećeg besplatnog muzičkog festivala u Evropi, Donauinselfesta, nosi naslov „35 X Free“ i održaće se od 22. do 24. juna 2018. godine. Na 11 bina i 18 tematskih ostrva nastupiće brojni muzičari iz više zemalja, a posetioci će moći da uživaju i u bogatom kulturnom i zabavnom programu za mlade i stare.

Istorija ovog festivala počinje još 1984. godine kada je osmišljen kao mali festival za porodicu. Donauinselfest se tokom godina pretvorio u najveći muzički festival pod otvorenim nebom u Evropi. Glavni organizator ove manifestacije je Socijaldemokratska Partija grada Beča ( SPÖ Wien).

 

Klasici austropopa i nemačke grupe kao gosti festivala

Prvi će na velikoj svečanoj bini nastupiti član bivše grupe S.T.S. Gert Steinbäcker sa svojim bendom. Nemački kantautor Konstantin Wecker će održati koncert u okviru svoje turneje “Poesie und Widerstand-Tour”. Svoj nastup imaće i Lukas Resetarits, predstavnik stare garde austrijske kabaretske scene, a njegov program nosi naslov “70er – leben lassen” . Ljubitelji šlagera i mjuzikla  uživaće u nastupu minhenske grupe „Münchner Freiheit“ i mjuziklu “Best of I Am From Austria”.

Siguran je nastupi i nemačke grupe „Antilopen Gang“ koja se visoko kotira na nemačkim top listama i koja će na FM4-bini predstaviti svoj album broj jedan “Anarchie und Alltag” i najviše simpatija pobrati kod mlade publike. Ljubitelji indi roka se već raduju nastupu američke grupe „Portugal. “The Man“ koja je dobila nagradu Grammy. Svoj dolazak je potvrdila u austrijska grupa „Erste Acts“, dok će bečki Deep-House duet „Möwe“ i formacija „Wiener Blond“ nastupiti, takoreći, na domaćem terenu.

 

Brojne atrakcije i kulinarski specijaliteti  za sve posetioce

Osim muzičkih ugođaja, i ove godine će se ponuditi okvirni program sa brojnim atrakcijama, kao što je „Flower Tower“, koji će iz ptičje perspektive ponuditi novi ugao posmatranja događanja na ostrvu. A ljubitelji fudbala će i na ostrvu, za vreme trajanja festivala, moći na posebnim, za to određenim mestima, da prate utakmice na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018.

Naravno da su se organizatori mislili i na najmlađe posetioce za koje će biti pripremljen poseban šarolik program. A kao i svake godine biće „ića i pića“ u izobilju za svačiji ukus.

Dodatne informacije na zvaničnoj stranici festivala. 
Facebook DOGAĐAJ 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava