Roštiljanje ponovo dozvoljeno na javnim površinama u Beču

04.09.2018

U avgustu je zbog visokih temperatura ljubiteljima roštiljanja u Beču bilo zabranjeno pripremanje mesa na javnim mestima. Gradska uprava je donela odluku ukidanju ove zabrane.

Grad Beč je u avgustu izdao zabranu roštiljanja na  svim javnim mestima u Beču, zbog kontinuirane toplote i suše koje su pogodile Austriju.

Magistratsko odeljenje MA 49 objavilo je da je zabranjeno rukovanje „otvorenom vatrom“  koje može da ugrozi pošumljene i travnate površine na teritoriji Beča.

Roštiljanje u privatnim baštama izvan granica šume je i dalje bilo dozvoljeno, ali uz poseban oprez.

Posebno se apelovalo na  odstojanje od trave, grmova i drveća kao i da se žar i pepeo obavezno odlažu u posude za gašenje.

Pošto su se temperature vazduha već smanjile u septembru i ne postoji više strah od požara, od sada je roštilj na javnim roštiljima u Beču ponovo dozvoljen.

 

Inače, paljenje vatre na zemlji u Beču nije dozvoljeno zbog opasnosti od požara.  Pečenje prasadi, janjadi i ostalih životinja na ražnju je zabranjeno. Kako bi se izbegao preterani dim, sme se roštiljati  samo na drvenom uglju, briketima ili  donesenim suvim  drvetom (nikako ne upotrebljavati sveža drva iz šume). Roštiljanje na plin je zabranjeno.

Informacije o lokacijama, praktične savete kao i pravila i instrukcije o sigurnom ophođenju sa vatrom na otvorenom prostoru dobićete u odeljenju magistrata MA 49 na stranici.

U Beču postoje  brojna javna mesta za ovu vrstu kulinarskog uživanja i druženja tj. roštiljanje. 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava