Premijera filma „Mali Budo“ u Beču

25.01.2015

Bečka premijera filma “Mali Budo ” koja je održana proteklog vikenda u poznatom biokopu UCI Kinowelt u Millenijum-u okupila više od 1500 gledalaca, a nakon završetka filma publiku pozdravila autorska i glumačka ekipa, na čelu sa glumcima Sergejom Trifunovićem i Petrom Strugarom.

Posle premijere u Srbiji, zemljama u regionu, Americi, Australiji i Kanadi, u petak 23. janura 2015., film „Mali Budo“ doživeo je premijerno prikazivanje i u austrijskoj prestonici. Zbog velikog interesovanja za premijeru, UCI Kinowelt u Millenijumu je obezbedio tri bioskopske sale, koje su bile ispunjene do poslednjeg mesta. Tokom projekcije filma, bečka publika je spontanim aplauzima iskazivala oduševljenje pojedinim scenama, amnogobrojne replike će prepričavati i ubuduće.
Komična priča o razmaženom momku iz Podgorice, koga otac šalje u Beograd zbog straha od krvne osvete, i koji potom slučajno upadne u vrtlog crnih šaljivih situacija, nasmejala je publiku koja još od premijere filma „Parada“ (2012) nije imala priliku da pogleda domaću komediju u bečkim bioskopima.
Ekipa filma, koju su činili reditelj Danilo Bećković, producent Marko Paljić i glumci Petar Strugar i Sergej Trifunović poklonila se publici u tri sale, i u jednoj od njih veoma raspoloženi spontano razgovarali sa publikom. Diskusiju je vodila Vesna Dimitrijević koja je inače i u timu za organizaciju.
Ovo je ujedno bila i prilika da saznamo informaciju, da je izvestan i drugi deo filma, „Mali Budo 2“, koji će se „možda“snimati u Parizu, gde će se Mišo i Budo priključiti kriminalnoj grupi “Pink Panter”.
“Mali Budo” u Beču uspeo je da na premijeri okupi predstavnike ambasada, poznate ličnosti i medije. Između ostalih premijeri su prisustvovali i ambasador Srbije u Austriji Pero Janković i estradna zvezda Dragana Mirković. 
Sergej Trifunović i Petar Strugar su bili vidno raspoloženi i strpljivo se slikali sa obožavaocima kojih je bilo u velikom broju.
Opšti utisak je da je ovo filmsko ostvarenje vratilo osmehe na lica svim Bečlijama koji su uživali u gledanju filma.

Dan posle premijere, film „Mali Budo“ je ušao na redovni repertoar UCI Kinowelt u Milennium Citi.ju i prikazivaće se do daljnjeg . Više detalja na zvaničnom sajtu bioskopa ili na broj telefona 0699 1 9999 577.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava