Izveštaj sa premijere filma „Gorčilo“ u Beču

18.04.2015

Premijerna sala u bioskopu UCI Kinowelt Millenium City u Beču bila je puna do poslednjeg mesta, a publika nije prestajala da se smeje u toku čitavog filma. Dijaspora.TV prenosi najzanimljivije detalje sa premijere.

Premijera filma „Gorčilo“ koja je 17. aprila održana u bioskopu UCI Kinowelt Millenium City u Beču, izmamila je osmehe na licima blizu hiljadu gledalaca.
Publika se smejala bez prestanka, a dodatno zadovoljstvo kod njih izazvalo je i prisustvo filmske ekipe na premijeri u Beču.

Pored Mime Karadžića bečkoj publici poklonili su se reditelj filma Milan Karadžić i producent Dragan Đurković koji su najavili uskoro emitovanje istoimene serije od pet epizoda, u kojoj će, kako su kazali, biti dosta scena koje nisu viđene na bioskopskom platnu.
Premijeri filma, koji je prikazan uz engleski titl, prisustvovao je veliki broj naših ljudi iz Beča, a među njima i mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života austrijske prestonice, kao i diplomatski predstavnici među kojima i ambasadori Srbije i Crne Gore u Austriji.

Glumac Mima Karadžić je u kraćem razgovoru posle premijere, kazao  da je bilo pravo zadovoljstvo snimati ovaj film iako rad na njemu nije bio nimalo lak.

– Snimali smo dvadeset i nešto dana u oktobru u jednom mestu koje se zove Ćeklići, u okolini Cetinja. Atmosfera je bila odlična,a svi su sjajno odradili svoj deo posla, kako stariji iskusniji glumci, tako i mlađa garda, tako da nikoga ne bih posebno izdvajao – kazao je Mima Karadžić.
Reditelj filma Milan Karadžić pojasnio je da se u medijima i javnosti često pojavljuje da je naslov filma „Gorčilo – jesi li to došao da me vidiš“ što je
greška, jer je pravi naziv filma samo „Gorčilo“. Kako je istakao „Jesi li to došao da me vidiš“ je naziv pozorišne predstave koja je sa velikim uspehom izvođena devedesetih, i na osnovu čijeg scenarija je i rađen film „Gorčilo“.
Po oceni kritike „Gorčilo“ je neopterećujuća, visprena komedija apsurda u kojoj ima svega napretek: od one prave Šekspirovske ljubavne drame, preko „duhovitih dijaloga i vrcavosti i komične okretnosti, do neuvredljivog podsmeha i šarmantne satire“.

Film „Gorčilo“ nastaviće sa redovnim prikazivanjem u bečkom bioskopu UCI Kinowelt Millenium City i narednih dana, a 18. aprila zakazana je premijera ovog filma i u Budimpešti.

Organizatori filmskih projekcija u Beču, Slavko Dragičević i Ljubiša Dimitrijević direktor agencije IdeaPro, nisu skrivali zadovoljstvo što je uspeh i interesovanje publike, i ovog puta bio na zavidnom nivou. Oni su ujedno i najavili kako će kroz par meseci Bečlije ponovo imati priliku da odgledaju još jedan sjajan domaći film.

Dobro raspoloženje publiku nije napuštalo ni nakon projekcije, kada je većina njih strpljivo čekala da se fotografiše i dobije autogram od aktera filma, pre svih Milutina Mime Karadžića koji je tumačio lik Gorčila u ovoj crnogorskoj komediji.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava