Uprkos pandemiji rekordna godina za start-apove u Beču

14.01.2021

Beč je i dalje je ubedljivo najomiljenija lokacija za otvaranje stranih firmi u Austriji. O dovođenju međunarodnih firmi u Beč brigu vodi pre svega Privredna agencija Beč (Wirtschaftsagentur Wien) zajedno sa institucijom ABA – Invest in Austria.

Foto (c) Daria Nepriakhina

„Vienna Startup Package“ Privredne agencije Beča pomaže mladim internacionalnim preduzećima da upoznaju Beč kao privrednu lokaciju i njegovu start-ap zajednicu. U 2020. godini je uprkos pandemiji koronavirusa bilo više prijava za start-ap paket bečke agencije nego u 2019. godini. Prošle godine je paket podrške prvi put organizovan digitalno, ali je to ujedno bila i rekordna godina po broju prijava od kada je program zaživeo 2014. godine.

Privredna agencija je u 2020. godini primila 321 prijavu iz 66 zemalja širom sveta, a izabrano je 16 pobednika iz devet različitih zemalja koji trenutno koriste priliku da dalje razvijaju svoje poslovne modele u Beču. U okviru paketa start-apovima je ponuđena individualna podrška, radionice, treninzi i mogućnosti da prošire svoju bazu poslovnih kontakata. Cilj ponude je da privuče što više internacionalnih preduzeća u Beč.

Najveći broj prijava u prethodnoj godini stigao je iz Velike Britanije, ukupno 35, a čak sedam od 16 pobednika su start-apovi iz ove zemlje. „Vienna Startup Package“ 2021 bi trebalo da bude organizovan u maju i to kao i prošle godine u digitalnom formatu.

Pozicioniranje Beča u međunarodnim krugovima

O dovođenju međunarodnih firmi u Beč brigu vodi pre svega Privredna agencija Beč (Wirtschaftsagentur Wien) zajedno sa institucijom ABA – Invest in Austria.
Privredna agencija u Beču vodi širom sveta kampanju kojom promoviše Beč kao potencijalno mesto rada međunarodnih kompanija. Iskustvo pokazuje da su za uspeh važni u prvom redu lični kontakti.
Privredna agencija je proteklih godina bila zastupljena na mnogim međunarodnim sajmovima, a na brojnim manifestacija je predstavila Beč kao potencijalno sedište firmi.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava