Demonstracije u Beču: “Ne za 12-časovni radni dan”

29.06.2018

Za subotu 30. juna od 14:00 časova najavljene su demonstracije protiv odluke Vlade da se usvoji novo radno vreme u Austriji od 12 sati. Očekuje se gužva i zastoji u saobraćaju.

Protesti protiv planiranog “12 sati radnog vremena”  kulminiraće u subotu popodne 30. juna 2018.  Na ove demonstracije u Beču, koje organizuje Austrijski sa­vez sindikata (ÖGB), očekuje se nekoliko desetina hiljada učesnika koji će autobusima  i specijalnim vozom doći u glavni grad Austrije.

Demonstracije počinju u 14:00 časova, a kolona učesnika će se kretati od stanice Westbahnhof  i dalje Mariahilfer Straße – Babenbergerstraße – Ringstraße – Heldenplatz. Po najavama organizatora oko 100 autobusa i specijalni voz dolaze u Beč iz svih austrijskih pokrajina.
 Facebook događaj: Demontracije ” NE za 12-časovni radni dan”

Iako je datum demonstracija na dan prvog dana letnjeg raspusta očekuje se oko 30.000 učesnika. Demonstracije se održavaju povodom odluke Vlade da se usvoji novo radno vreme u Austriji, a to je 12 sati dnevno i nedelja od 4 radna dana.

Organizator demonstarcija “Ne za 12-časovni radni dan” je Austrijski sa­vez sindikataÖsterreichischer Gewerkschaftsbund) krovna organizacija svih sindikata  koja  predstavlja nezavisno zastupništvo interesa nesamostalno zaposlenih osoba. Zajedno sa Radničkom komorom bore se, između ostalog, za povišice plata i za dobre radne uslove.

 

Izmene u saobraćaju

Prema najavama ÖAMTC-a, zbog održavanja demonstracija u subotu, 30. juna 2018. godine,  doći će do privremenih zatvaranja nekih saobraćajnica i zastoji u saobraćaja u centru Beča.

Posebno će biti pogođen saobraćaj u Ringstraße, Lothringerstraße , Getreidemarkt, Museumstraße , Auerspergstraße kao i Linke/Rechte Wienzeile, Burggasse, Neustiftgasse i Operngasse,

Tramvajske  linije na Ring-u takođe će imati obustavu saobraćaja ili preusmeravanje. Preporučuje se da se izbegavaju područje centra grada ili da se koristi podzemna železnica.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava