Pomoć u slučaju da vam se pokvari auto u Beču

17.01.2014

Nije svejedno kada Vam se pokvari automobil. Uvek se to dešava kada se najmanje nadate i uz sve napore da učinite nešto i popravite ga , ne ide Vam nikako od ruke. Zato je Austrijski auto-moto klub ÖAMTC uvek uz Vas.

Najneprijatnija moguća situacija je kada Vam stane auto, a Vi ne znate šta se desilo sa njim. Veliki broj Bečlija se u takvim situacijama oslonja na pomoć ÖAMTC-a (Auto moto klub Austrije). U 2013-toj ÖAMTC je pružio pomoć u čak 160.000 slučajeva.
Najčešći problemi su bili prazni akumulatori, kvarovi u motorima ili potreba za šlep-službom.
Nedavno objavljen godišnji izveštaj ÖAMTC-a pokazao je da se broj akcija na terenu nije promenio u odnosu na 2012. godinu. Najveći broj izlazaka bio je u januaru i martu, a  prosek u toku jednog dana  je 440 izlazaka i ukazivanje pomoći na ulicama Beča.

 

Najčešći problemi na putu 

Problem sa baterijama tj. akumulatorima je prvi na listi problema vozača. ÖAMTC je ukupno 66.000 puta pomagao u ovim slučajevima, što čini otprilike jednu trećinu svih izlazaka na teren. Na drugom mestu, sa 27.000 akcija, se nalaze problemi sa motorom. Takođe, pomoć je došla i kada se radilo o startanju auta, kvarovima točkova, kao i problem sa otključavanjem automobila. Potražnja za šlep službom desila se čak 46.000 puta.

 

Smanjen broj smrtnih slučajeva na austrijskim putevima

Po podacima Ministarstva za unutrašnje poslove (BMI) u Austriji u 2013.-toj je poginulo 453 osobe. Broj smrtnih slučajeva u saobraćaju smanjio se prvi put, i pao ispod 500 poginulih, od početka merenja tačnije od 1969. godine. Razlog su moderna tehnika u automobilima kao i veći senzibilitet vozača za sigurnost u saobraćaju.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava