Besplatna aplikacija za polaganje vozačkog ispita pre 18 godina starosti

23.03.2015

Ko ne želi da čeka do 18. godina za vozačku dozvolu, može već sa 15 i po godina da pohađa kurs vožnje i polaže ispit, a sa 17 godina da samostalno vozi auto. Aplikacija ÖAMTC-a olakšava put do ovog cilja.

Jedan od posebnih preduslova za polaganje vozačkog ispita do 18. godine u Austriji  (može već sa 15 i po godina da pohađa kurs vožnje i polaže ispit, a sa 17 godina da samostalno vozi auto) je vožnja automobilom u pratnju odraslog lica, i to 3 puta po 1.000 kilometara, raspodeljenih na po najmanje dve nedelje i vođenje protokola vožnje. Aplikacija ÖAMTC-a olakšava vođenje ovog protokola.

Austrijski auto-moto klub, ÖAMTC, je svoju besplatnu aplikaciju sa testovima za polaganje vozačkog ispita dopunio jednom novom praktičnom funkcijom: Kandidati sa 17 godina (L17) mogu sada vožnju, koju su obavezni da obave u okviru priprema za polaganje ispita, da registruju na svom pametnom telefonu i da te podatke onda odštampaju na način kako je to predviđeno zakonom.

Aplikacija funkcioniše, po rečima Patrika Bihlera, medijskog tehničara ÖAMTC-a, na taj način, što se u pametnom telefonu  formira knjiga vožnje u kojoj se registruje svaka obavezna  vožnja, uključujući i prikaz pređenog puta na geografskoj karti. Podaci se memorišu, a pređeni kilometri se automatski sabiraju. Uvid u memorisane informacije, a samim tim i u napredak u obuci za L 17, je moguć u svakom trenutku.
Knjigu o vožnji mogu direktno na telefonu da potpišu prateće lice i sam kandidat za polaganje vozačke dozvole.

„Na ovaj način nema više potrebe te podatke zapisivati na brojnim ceduljicama, sve relevantne informacije su memorisane u telefonu“, kaže stručnjak ÖAMTC-a.

Kako bi se i potpuno osigurali, kandidati se, po želji, mogu registrovati kod ÖAMTC-a, čime se obezbeđuje, da ti podaci budu sigurno sačuvani.
Na kraju obuke ištampa se knjiga vožnje za L 17, na način  kako je to zakonski propisano.
Osvedočene funkcije aplikacije sa testovima za polaganje vozačkog ispita ostaju, naravno, i dalje u funkciji. Tu su sadržana pitanja za polaganje kategorija A i B i kandidat ih može vežbati na svom telefonu, i to na jezicima: nemački, engleski, hrvatski, slovenački i turski.
Sve informacije o ovoj  aplikaciji na zvaničnoj internet stranici auto moto kluba ÖAMTC-a 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava