ÖAMTC majstori na biciklima pomažu vozačima u centru Beču!

05.05.2019

ÖAMTC bajkeri, koji u svojim prikolicama imaju sve što je potrebno da se otklone kvarovi na automobilima, motorima i biciklima, otpočeli su petu sezonu rada u Beču.

(c) ÖAMTC

ÖAMTC E-Bike – pomoć na putu, austrijskog auto-moto kluba, je inovativni projekat koji je osvojio nekoliko nagrada od njegovog lansiranja 2015. godine. Ideja, da se vozačima automobila, motora, mopeda i bicikala koji se nalaze u centru Beča ukaže pomoć na putu, na elektručnim biciklima i sa prikolicom u kojoj se nalazi potreban alat za popravke, već se po ovom modelu sprovodi u SAD, Nemačkoj, Holandiji i Švajcarskoj.

E-bajkeri auto-moto kluba ÖAMTC su 2. maja 2019. godine otpočeli 5 sezonu projekta, a od prošle godine ÖAMTC majstori su  opremljeni i novom aplikacijom koja je  direktno povezana sa centralom. Aplikazija za pomoć na putu  znatno olakšava koordinaciju i pojačava prednosti vozila na dva točka i kretanje kroz samo jezgra grada: nema gužve, manje jednosmernih ulica i zabranjenih zona, a tim ÖAMTC-a na biciklima je fleksibilniji kada su u pitanju mesta za zaustavljanje i parkiranje prilikom pružanja pomoći.

Sa aplikacijom je majstorima na biciklama auto-moto kluba ÖAMTC  je omogućeno da brže otklone kvar na vozilu.

(c) ÖAMTC

Zahvaljujući E-bajkerima, do korisnika ÖAMTC-a  se može stići  u kraćem vremenskom periodu i brže im se pružiti pomoć koja je u tom trenutku potrebna zbog kvara na vozilu, a nalaze se u centru Beča. Osim u 1. bečkom bezirku, ÖAMTC majstori na biciklima koji pružaju pomoć na putu su na usluzi i vozačima u 9. i 20. bezirku. 

Radno vreme ÖAMTC- E-bajkera je od ​​ponedeljka do petka, od 07:30 do 19:00 časova, a ovaj servis je stanovnicima Beča dostupan do kraja septembra, kada se završava  sezona do sledeće koja počinje maja sledeće godine.

Inovativni projekat ÖAMTC E-Bike – pomoć na putu

Od samog početka projekta se radilo na usavršavanju ovog servisa. Prikolica je pojačana i osigurana posebnom kočnicom. Što se opreme tiče, ubačen je novi Powerback za pomoć u startanju, koji je znatno manje veličine i koji je oslobodio prostor u prikolici za manju dizalicu.  Zahvaljujući tome, od prošle godine, E-bajkeri mogu da pruže pomoć vozačima i kada imaju problem sa gumom.
Statistika je pokazala da je pomoć E-bajkera u Beču, u odnosu na prošlu godinu, porasla za 25%, ili 1.065 slučajeva. Najviše problema vozači su imali sa praznim baterijama, probleme sa startanjem i menjanjem guma.

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Austrijski auto-moto klub ÖAMTC: Zaštitno pismo (Schutzbrief)

Zaštitno pismo ÖAMTC –  servis kada se nađete u nevolji

 

Besplatna aplikacija za polaganje vozačkog ispita pre 18 godina starosti

Besplatna aplikacija koja olakšava pripremu za polaganje vozačkog ispita sa 17 godina starosti

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava