Gradilišta u Beču rade punom parom u letnjim mesecima

20.06.2016

Za Beč dolazak leta znači i znatno veći broj gradilišta u gradu. U vreme godišnjih odmora radiće se na 12.000 mesta, a 40 velikih gradilišta odvijaće se na putevima i ulicama Beča, što svakako podrazumeva izmene u saobraćaju.

Leto za grad Beč ne znači samo vreme odmora, već i sezonu gradilišta. Razlog povećanih radova je toplije i stabilnije vreme, a pored toga i smanjen saobraćaj u letnjim mesecima.
Najaveća gradilišta biće na veoma prometnim ulicama kao što su Gürtel, Ringstraße i Wienerberg-u.
Na deonici Neubaugürtel, od Gablenzgasse do Goldschlaggasse, počela je zamena vodovodnih cevi ukupno 1.500 metara, što će izazvati poprilične zastoje u ovom delu grada, te se vozači upozoravaju i mole za razumevanje. U toku nedelje biće prohodne dve trake, a vikendom, možda samo jedna.
Zbog sanacije i radova biće zastoja i na Wienerbergstraße i Triester Straße kada će za automobile biti prohodne po dve trake sa mogućim preusmeravanjem. Radovi počinju 1. jula, a završiće se do 31. avgusta 2016.
Od 27. juna, Bečke linije (Wiener Linien) počinju obnovu 260 metara pruge i ploča na terenu Schottenring. To će dovesti do promena trasa a između 8. i 11. jula tokom dana obe trase biće zaustavljene. Kraj radova se očekuje do 31. jula 2016. Više informacija na ovu temu , moćete dobiti na zvaničnoj internet stranici grada Beča.

Početak sanacije na Stephansplatz-u

Obnova gasovoda na bečkom Stephansplatz-u pored katedrale Sv. Stefana koja je započela 16. juna označila je i početak sanacije ovog trga u centru Beča. Nakon radova oko gasovoda, početkom 2017. godine uslediće sanacija i vodovodnih cevi. Na proleće 2017. godine se prelazi na uređenje površinskog dela samog trga pored katedrale.
U nove elemente uređenja spada i nova ulična rasveta kao i nove mogućnosti za sedenje bez obavezne konzumacije. Ukupno će biti preuređeno oko 10.500 kvadratnih metara. Najvažniji radovi će se obavljati između proleća i novembra 2017. godine. Ukoliko zbog, kako se pretpostavlja, pronađenih grobnica budu neophodni arheološki radovi sa završetkom sanacije može se računati tek 2018. godine.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava