Poznata književnica Isidora Bjelica preminula posle duge bolesti

05.08.2020

Književnica Isidora Bjelica danas je preminula u Beogradu u 52 godini, prenose mediji u Srbiji.

(c) Facebook @isidorabjelicapajkic

Književnica Isidora Bjelica ovog popodneva preminula je nakon višegodišnje borbe sa opakom bolešću. Isidora je preminula u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu i ostaće upamćena po brojnim književnim delima, ali i po specifičnom izgledu i vedrom duhu. Isidora se od 2013. godine borila sa opakom bolešću, koju nažalost nije pobedila. O borbi sa opakom bolešću često je pisala kroz svoje knjige, ali i redovno govorila u javnosti i na društvevim mrežama.

Isidora Bjelica je rođena u Sarajevu 10. decembra 1967. godine gde je i završila gimnaziju, a zatim je diplomirala i magistrirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ona je 1986. godine objavila svoju prvu knjigu pod nazivom „Prvi probuđeni“ za koju je dobila nagradu Književne omladine Jugoslavije, a nakon toga bestseleri su se nizali.

Autor je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama, a osim toga, pisala je više pozorišnih komada i radio drama.

Rediteljka je filma “Dorćol-Menhetn”, a režirala je i pozorišnu predstavu “Sarajku u Beogradu” i komediju svog supruga Nebojše Pajkića, “Marhatana”.

Kao TV autor radila je nekoliko emisija kao što su “Klot-Frket” na BK televiziji i BN televiziji, i “Isidorin ljubavni vodič” na televiziji Metropolis.

Živela je i radila u Beogradu. Bila je u braku sa Nebojšom Pajkićem s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.

Lav Pajkić se na društvenim mrežama oprostio od majke bez reči,  njihovom zajedničkom fotografijom.

 

 

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Lav Grigorije Pajkic (@lavpajkic) am

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Knjige u dijaspori: Nova Internet knjižara za čitaoce u Austriji

Fijaker u Beču na drugačiji način: Književna, lutkarska i krimi-kočija

Nikola Tesla: 77 godina od smrti velikog srpskog naučnika (VIDEO)

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava