U Italiji preventivne mere produžene do 7. oktobra

09.09.2020

Italija je novim dekretom koji je potpisan pre nekoliko dana, preventivne mere protiv virusa kovid-19 produžila do 7. oktobra 2020. godine.

(c) pixabay

Italijanski premijer Đuzepe Konte potpisao je novi dekret kojim su preventivne mere protiv virusa kovid-19 u Italiji produžene do 7. oktobra, saopštila je vlada te zemlje.

Kako je navedeno u novom dekretu, noćni klubovi i stadioni u Italiji ostaju zatvoreni.

Među nekoliko izmena u odnosu na prethodni dekret je mogućnost ulaska na teritoriju Italije u slučaju “stabilne emotivne veze” sa osobom koja je nastanjena u toj državi, za dolaske iz zemalja za koje su italijanske granice zatvorene zbog pandemije.

Korišćenje zaštitne maske obavezno je u zatvorenim prostorijama dostupnim javnosti, ali i na ostvorenom prostoru ako nije moguća bezbedna distanca.

Kapacitet vozila javnog prevoza ograničen je na 80 odsto zbog pandemije, preneli su italijanski mediji.

Za putnike koji dolaze iz Hrvatske, Malte, Grčke i Španije i dalje su na snazi mere koje predviđaju obavezan test na kovid-19, a za one koji dolaze iz Rumunije i Bugraske obavezan je karantin.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava