Kulturno nasleđe Srbije na platformi Google Arts and Culture

18.12.2020
Foto (c) www.srbija.gov.rs

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je da je na platformi Google Arts and Culture počelo onlajn predstavljanje kulturnog nasleđa Srbije.

Na toj platformi audio-vizuelnim materijalom na atraktivan način za sada je predstavljeno sedam izložbi: Manastir Studenica, Galerija Matice Srpske, Sinagoga u Subotici, Smederevska tvrđava, Stambena palata Ferenca Rajhla, Ram tvrđava i Crkva manastira Pokajnica.

U narednom periodu Ministarstvo kulture i informisanja u partnerstvu sa Google Arts and Culture planira povećanje lokaliteta od izuzetnog značaja Srbije, koji će se naći na toj platformi.

Projekat omogućava svakome ko ima pristup internetu da kada god poželi može da pogleda zbirke i izložbe u muzejima koje nema priliku da obiđe uživo.

U saopštenju se navodi da su profesori i studenti u prilici da organizuju virtuelna putovanja, kao i onlajn razgovore sa muzejskim ekspertima iz drugih organizacija u oblasti kulture.

Link Kulturno nasleđe Srbije na Google Arts and Culture

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava