Kupovina u Beču: Prodavnice koje rade na praznik, 8. decembra

07.12.2018

U subotu 8. decembra 2018. je državni praznik Maria Empfängnis. Pregled i spisak prodavnica u Beču, koje rade na ovaj praznik.

U subotu 8. decembra 2018. je državni (katolički) praznik Maria Empfängnis (Začeće Marije). Poslednjih godina na ovaj dan mnogim radnjama je dozvoljeno da rade  od 10:00 do 18:00 časova, iako ne bi morale.

Dakle, iako je državni praznik, skoro sve radnje i supermarketi u Beču rade preko celog dana.

Supermarketi, drogerije i Shopping-centri rade od 10:00 do 18:00 časova (osim BILLA).

Billa ne radi, osim filijala kod bečkog aerodroma Schwechat i  Lugner City.

Hofer, Lidl, Penny, Spar i Merkur – sve filijale rade 8. decembra 2018.  od 10:00 do 18:00 časova.

Bipa: radi ali ne sve filijale. Preporučujemo da proverite koja filijala radi na njihovom sajtu za pretragu 

DM: u principu od 10:00 do 18:00 časova, ali neke rade kraće, zato savetujemo da pogledate listu za pretragu

Müller: od 10:00 do  18:00 časova

 

Shopping-centri: Auhof Center, Donau Zentrum, Gerngross, Lugner City, Millennium City, Riverside: Šopovi rade od 10 do 18 časova (gastronomija i zabava duže) Wien Mitte – The Mall: Prodavnice od 10:00 do 18:00 sati; Interspar Pronto  od 6:00 do 23:00 ; gastronomija: 9:00 bis 18:00 (moguće i duže).

Kupovina subotom do Božića

U sledeće tri takozvane “Advent-subote”,  u Beču se očekuju velike gužve na ulicama i u prodavnicama. Mariahilfer Straße će tokom ove tri subote biti zatvorena za motorni i biciklistički saobraćaj, a “Wiener Linien” je napravila novi red vožnje sa češćim intervalima.

Iako je ove godine kupovina božičnih poklona počela ranije nego obično, ove subote se očekuju najveće gužve na bečkim šoping ulicama i u tržnim centrima. Jedan od razloga je što je na bankovne račune Bečlija stigla 14 (božična) plata. Mora se priznati da platu imaju gde i potrošiti, jer Beč ovih nedelja izgleda kao pravi “Shopping-raj.

Mnoge prodavnice organizovale su  ranije rasprodaje i posebna sniženja na garderobu, nakit, tehničku robu i nameštaj i na taj način već namamile veliki broj kupaca.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava