Božićni pokloni: Saveti i preporuke za najjednostavnije poklone

21.12.2020

Ako ste još uvek u nedoumici koji božićni pokloni su najbolji za vaše najmilije, možda ćete pronaći inspiracije kada pročitate savete u našem tekstu.

 Bečka služba „Umweltberatung“ dala je nekoliko ekoloških saveta i preporuke o najjednostavnijim poklonima za praznične dane.

“Kada su u pitanju Božićni pokloni, igračke su veoma tražene i veoma skupe na svakoj listi za kupovinu. Da biste najdražima nabavili odgovarajuća iznenađenja iskoristite slobodno vreme koje imate, kupujte samo dobar kvalitet, a igračke koje imaju jak miris ostavite na polici, to je bolje za zdravlje Vašeg deteta i za Vaš novčanik”, poručuju stručnjaci.

Iako svojim šarenim bojama fasciniraju decu, nikako ne uzimajte takozvane „ljigavce“ budući da od testiranih 13 proizvoda svi sadrže jedinjenja bora. Borska kiselina ne sme da se nađe ni u praškovima za pranje veša niti sredstvima za čišćenje, a pogotovo ne u igračkama.

– Kupite korišćene igračke, a poklonite dalje one koje vaša deca više ne koriste!
– Menjajte igračke za neki drugi predmet ili iznajmite poklone na mestima gde je to moguće 

– Dogovorite se sa rodbinom da se pokloni smanje na razumnu meru!

– Ne kupujte igračke na baterije! Imate veliki izbor druge vrste igračaka, na primer drvenih.

– Ako kupujete nešto odraslima, neka to budu na primer putni aranžmani, a ne nužno predmeti.

 

Darujte poklone koji će trajati

Svakodnevni predmeti, kao što su kuhinjska pomagala ili vazna za cveće, možda se ne čine kao najidealniji poklon koji će izazvati oduševljenje, ali istraživanja pokazuju da ljudi zapravo vole poklone koje mogu koristiti mesecima ili godinama.

Ako ste svesni da vaš poklon nije zadovoljavajući, nemojte ni pomišljati na to da ga doterate velikom mašnom i zapakujete u skupu kutiju. Istraživanja pokazuju  kako ta ideja nimalo nije dobra.

Kada osoba primi poklon koji je tako raskošno zapakovan, automatski se kod te osobe pojačava osećaj uzbuđenja, ali kada ugleda “lošiji poklon”, razočaranje je još veće. To je zbog toga što očekivanja osobe koja prima poklon ne odgovara stvarnosti.

Izvor: EuroComPr

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava