LINK UP SERBIA: Test spremnosti dijaspore za investicije

28.07.2017

U Austriji se među pripadnicima srpske dijaspore sprovodi anketa „Link up!“ (Povežimo se!) o spremnosti i zainteresovanosti za investicije u privredne projekte u matici.

Rezultati ankete Link Up Serbia , koji će biti predstavljeni u septembru 2017. godine, poslužiće, uz ostale elemente za izradu studije, za analizu trenutnog stanja poslovnog ekosistema u Srbiji u odnosu na potencijalne investicije srpske dijaspore.
U širem smislu, Link Up Serbia ima za cilj da podstakne privatne investicije u Srbiju, uključujući i one iz srpske dijaspore u Austriji, kao i da proširi mrežu priliva investicionog kapitala i mentorstva.

Studija će sadržati i procenu pravnog i regulativnog okvira za MSP (mala i srednja preduzeća) kao i zainteresovanosti srpske dijaspore u Austriji za instrumente i proizvode vezane za direktne investicije. Biće preporučene i mere, odnosno intervencije u raznim oblastima u cilju privlačenja ulagača i osnivača firmi. Takođe je predviđen izbor desetak potencijalnih investitora koji će biti uključeni u proces, kao i radionica sa stručnjacima koja će se održati u Beču.

Austrijska agencija za razvoj (ADA) realizaciju projekta je poverila Međunarodnom centru za razvoj migracione politike (ICMPD). S njegove strane je za kooperacionog partnera izabrana bečka marketing agencija „Idea Pro“, pošto je ocenjeno da na osnovu dugogodišnjeg iskustva ispunjava predispozicije za ovaj odgovorni zadatak.

Ljubiša Dimitrijević direktor agencije Idea Pro kaže da je na terenu spremnost srpske dijaspore u Austriji za učešće u anketi veoma velika. Srpsku dijasporu tj. ispitanike raduje činjenica da je pokrenuta ova privredna inicijativa jer kako kažu ima interesovanja i potencijala ali do sada nije bilo konkretnih akcija.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava