NOVO: Niš-Salzburg, direktan let dva puta nedeljno

06.08.2019

Niš i Salzburg su od prošle nedelje dobili novu avio liniju koja povezuje, ne samo ova dva grada, već i Srbiju i Austriju.

Salzburg-Airport am 2.8.2019 Erstlandung der Air SERBIA aus Nis/Serbien Copyright: "LAUXFOTO-SALZBURG/Manfred LAUX"

Od  2. avgusta 2019. godine zvanično je uspostavljena redovna direktna avio linija između regionalnih aerodroma u Salzburgu i Nišu.

Direktni let iz Niša za Salzburg uspostavljen je na inicijativu generalnog konzula Srbije u Salzburgu Svetlane Stanković, koja je ukazala na veliki broj dijaspore u ovom delu Austrije, ali i na značaj pokrajine po pitanju privredne saradnje.

“Direktna avio linija između Salzburga i Niša otvara mogućnost produbljivanja ekonomske saradnje jer će se poslovni ljudi automatski približiti jedni drugima, a srpska dijaspora u austrijskim pokrajinama Tirol, Foralberg, Gornja Austrija i Salzburg, gde živi oko 70.000 srpskih državljana, imati olakšano putovanje u maticu”, kaže za naš portal generalni konzul Srbije u Salzburgu, Svetlane Stanković.

Salzburg-Airport am 2.8.2019:Erstlandung der Air SERBIA aus Nis/Serbien. Svetlana Stankovic (Serbische Generalkonsulin in Salzburg), Bettina Ganghofer (Geschäftsführerin des Salzburg Airportes) und Christian Stöckl, Landeshauptmannstellvertreter in Salzburg. Copyright: “LAUXFOTO-SALZBURG/Manfred LAUX”

“Pregovari su počeli prvo sa aerodromom u Salzburgu i pošto su argumenti za uvođenje nove linije imali opravdana očekivanja, pregovori sa Er Srbijom su otpočeli pre par meseci, i naravno urodili plodom. Zato smo bili presrećni kada je prošle nedelje avio linija zaživela, a mi u Salzburgu dočekali prvi avion Er Srbije”, kaže Svetlana Stanković.

Na salzburškom aerodromu je bio priređen svečani doček na kojem su prisustvovali direktorka aerodoma Salzburg-a Bettina Ganghofer, novinari, turistički radnici, predstavnici političkog i privrednog života, kao i pripadnici srpske dijaspore u Salzburgu.

Salzburg-Airport am 2.8.2019 Erstlandung der Air SERBIA aus Nis/Serbien Copyright: “LAUXFOTO-SALZBURG/Manfred LAUX”

“Posadi našeg aviona smo uručili simboličan poklon, a putnici su dobili  Mocart kugle. Zatim je u zgradi aerodroma u Salzburgu održan koktel i prezentacija koju su prisutnima predstavili Er Srbija i Turistička organizacija Niša”, objašnjava nam generalni konzul Svetlana Stanković.

Salzburg-Airport am 2.8.2019 Erstlandung der Air SERBIA aus Nis/Serbien Copyright: “LAUXFOTO-SALZBURG/Manfred LAUX”

Salzburg-Airport am 2.8.2019 Erstlandung der Air SERBIA aus Nis/Serbien Copyright: “LAUXFOTO-SALZBURG/Manfred LAUX”

“Za ovu priliku je napravljen i specijalan film o Nišu, a o značaju nove avio linije govorili su i Austrijanci koji su poslovno i privatno vezani za Niš”, kaže Stankovićeva i nastavlja “Događaj je bio na veoma visokom poslovnom nivou, ali je bilo i emotivno, jer ova avio linija ima višestruki značaj za sve nas  i svi smo presrećni zbog njenog početka”.

POGLEDAJTE FILM O NIŠU (autor Dragan Videnović)  

Niš: Zanimljiv promotivni film o srpskom gradu sa nemačkim prevodom

 

Iz Niša za Salzburg utorkom i petkom i povratno

Za letom za Niš-Salzburg postoji veliko interesovanje, a prodaja avio karata premašila je sva očekivanja. Er Srbija je odlučila da uvede let dva puta nedeljno, utorkom i petkom,  a avioni lete iz Niša za Salzburg i istog dana se vraćaju u Niš.

Putnici iz Austrije i Srbije imaju višestruku korist. Utorkom i petkom imaju dva radna dana za obavljanje poslova, ili u vidu turističke ili privatne posete Srbiji, a sa druge strane, u Austriji se može provesti produženi vikend što je za Austrijance značajno zbog turizma. Salzburg predstavlja privredni i kulturni centar istoimene pokrajine, a zbog blizine čuvenih zimskih centara, redovna direktna avio linija će Austrijancima omogućiti veći dolazak turista iz Srbije.

Uskoro će biti organizovana razmena turističkih radnika i novinara iz Austrije, koji će boraviti u Srbiji za vreme Nišvilskog festivala, a domaćini će im biti Er Srbija i Turistička organizacija Niš.

Avio karte Salzburg-Niš se mogu kupiti po ceni već od 72 €, u zavisnosti od  datuma putovanja, a slobodne kapicitete možete pogledati na zvaničnoj internet stranici Er Srbija. 

Ovo nije jedina avio linija koju je Er Srbija uvela u poslednjih nekoliko meseci, već su to i nove linije prema brojnim evropskim gradovima.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – Naslovna  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Zanimljiva Srbija: Dinosaurusi u Kruševcu i Avanura park na Jastrepcu

Novi zubi u Srbiji gotovi za samo jedan dan

Dijaspora će uskoro izvode iz matičnih knjiga imati u konzulatima

Beč-Niš: Nova avio linija, karte već od 19€

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava