Miloš Biković primio nagradu od predsednika Rusije Vladimira Putina

04.11.2018

Srpski glumac Miloš Biković odlikovan je danas u Moskvi ruskom državnom nagradom — Medaljom Puškina, iz ruku predsednika Rusije Vladimira Putina.

Srpski glumac Miloš Biković odlikovan je danas u Moskvi ruskom državnom nagradom — Medaljom Puškina, koja se dodeljuje za zasluge u oblasti kulture, prosvetiteljstva, književnosti i umetnosti, za veliku ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa, za zbližavanje kultura i nacija i očuvanju i promociji ruskog jezika u inostranstvu.

Na ovogodišnjoj svečanosti dodeljeno je ukupno 11 nagrada, pet Ordena prijateljstva i šest Medalja Puškina.

Biković je nagradu primio u Velikom kremaljskom dvorcu iz ruku predsednika Rusije Vladimira Putina, na svečanosti upriličenoj povodom ruskog državnog praznika Dana narodnog jedinstva, ustanovljenog u znak narodnog ustanka i oslobođenja Moskve od Poljske u 17. veku.

Svečanosti u Andrejevskoj sali Kremaljskog dvorca prisustvovale su brojne zvanice iz društveno-političkog, kulturnog, naučnog i religijskog života Rusije i inostranstva.

Biković se na ruskom jeziku zahvalio predsedniku Putinu i čestitao Dan narodnog jedinstva ( VIDEO: 16 minut)


Miloš Biković u Rusiji uživa veliku popularnost, a sledeće godine će rusku publiku obradovati sa još tri nova filmska ostvarenja: “Balkanska međa”, “Sluga” i film “Koma”.

Biković je trenutno angažovan na snimanju serije o Muslimu Magomajevu, čuvenom sovjetskom pevaču, koja će biti prikazana na  Prvom kanalu ruske televizije.

Miloša Bikovića trenutno možete gledati u filmu „Južni vetar“, reditelja Miloša Avramovića, koji je doživeo veliki uspeh u Srbiji. Film je u prvih sedam dana prikazivanja postigao rekordnu gledanost.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava