Muzej čokolade u Beču: Najslađi muzej na svetu

28.11.2017

Preporuka Redakcije: Predstavljamo vam novi bečki Muzej čokolade! Ovaj jedinstveni muzej ne bi bio najslađi kada se u njemu ne bi mogla probati najomiljenija poslastica sveta i osetiti - ukus čiste sreće! Poučan, zanimljiv i neodoljiv!

Na Prateru, najmagičnijem mestu u u Beču, nedavno je na 2.000 kvadratnih metara otvoren prvi i jedini ovakve vrste „Muzej čokolade“. U njemu možete da vidite ne samo najraskošnije i najinteresantnije čokoladne specijalitete već i da sami napravite neki od njih.

Bečki Muzej čokolade je kreativno, dinamično mesto za slatka zadovoljstva. Ljubitelje različitih čokoladnih slatkiša očekuje lično upoznavanje s izloženim poslasticama. Saznaćete o zanimljivom životu misterioznih drevnih Maja i Acteka, koji su pronašli kakao drvo i u njegovim plodovima sakriveno blago.

U delu Muzeja čokolade nalazi se džungla, u kojoj svim čulima možete osetiti tropsku atmosferu i videti različite vrste tropskih biljaka. Između ostalog možete da vidite i kako izgleda kakao  na drvetu, pre nego što se ubere.

Muzej čokolade u Beču vam nudi i fascinantan svet zabavnih interaktivnih igara, a postoji i šansa da postanete „čokoladna filmska zvezda“! Na ovom čarobnom mestu možete, naime, da snimite film i da ga podelite s prijateljima na Facebooku, Instagramu i Twitteru!

U  muzeju postoji i zlatna soba u kojoj su izložene 2,5 metra visoke figure istorijskih ličnosti i ličnosti iz sveta umetnosti i zabave.

Pomoću moderne tehnologije imate čak i priliku da u okviru radionice napravite sopstvenu čokoladu, kojom posle posete možete da poslujžite prijatelje i porodicu!

Uzbudljivi miris božanstveno ukusne čokolade koji prožima ceo muzejski prostor garantovano će vam popraviti raspoloženje!

U ovom jedinstvenom muzeju najmladje Bečlije mogu pozvati svoje drugare na nezaboravnu rođendansku proslavu koja će zasigurno svima ostati u dugom sećanju!

Ako ste u portrazi i za jedinstvenim poklonom za Božićne praznike muzej je pravo mesto gde možete kupiti čokoladne specijalitete  najboljeg kvaliteta i neobičnih oblika.

Dakle pravac u Čoko-muzej!

Wiener Prater / Riesenradplatz 5
1020 Wien, Austria

Chocolate Museum Prater

Za sve informacije
info@schokolade-museum.wien
ili na broju telefona +43 66011 38336

Radno vreme od oktobra do aprila
ponedeljak-nedelja: 10:00 – 18:00 časova
Ulaz do 17:00!

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava