Nova aplikacija na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku u bečkom muzeju KHM

23.02.2018

Muzej istorije umetnosti u Beču napravio je jedinstvenu aplikaciju koja će se veoma dopasti našoj dečici ali odraslima jer je na maternjem jeziku i veoma je edukativna i zabavna. Do kraja februara ulaz u bečki muzej Istorije umetnosti za roditelja/ pratioca dece je besplatan uz predhodnu najavu. Detalji u tekstu!

(c) Kunsthistorisches Museum

Muzej istorije umetnosti u Beču napravio je jedinstvenu  digitalnu aplikaciju za mobilne telefone “KHM Stories” koja sadrži priče o predmetima iz Muzeja – Kunsthistorische Muzeum, u Beču.
Pre dolaska ili u samom Muzeju, aplikacija se instalira na pametni telefon (koji podražava sisteme android ili ios – dakle, ne može se instalirati na Nokiu/Microsoft telefone) i sa njom, kao sa vodičem, razgledate muzej.

Uz priče za odrasle, aplikacija sadrži i priče za decu. Deca (s roditeljima ili nekom odraslom osobom s kojom dođu u Muzej) na ekranima svog telefona, prate lik koji ih vodi po prostorijama Muzeja, od predmeta do predmeta, a nakon što dođu do određene tačke mogu poslušati ili pročitati priče, rešavati zanimljive kvizove, crtati ali  i još mnogo različitih zanimljivih aktivnosti.

 

Nova aplikacija na bosanskom, hrvatskom i  srpskom jeziku

Muzej istorije umetnosti u Beču je kreirao aplikaciju na bosanskom, hrvatskom i  srpskom jeziku  kako bi se ovim zajednicama i narodima pružila priliku da bez jezičke barijere posete muzej i uživaju u razgledanju. Ovo je idealna prilika da roditelji i deca zajedno razgledaju muzej sa aplikacijama na svojim telefonima. Ovo je jedini muzej u Beču gde imate “mobilnog vodiča” na maternjem jeziku.

Sadržaji su interaktivni, obrazovni, vrlo zanimljivi i zabavni i verujemo da će deca i roditelji provesti vrlo kvalitetno vreme u Muzeju u zajedničkoj igri i učenju putem savremene tehnologije, a posle razgledanja mogu izraziti svoje mišljenje i iskustva.

 

Posebna promocija: Ulaz besplatan do kraja februara za roditelja/pratioca

Do kraja februara 2018. ulaz u bečki muzej Istorije umetnosti za roditelja/ pratioca je besplatan uz predhodnu najavu na e-mail adrese Una.Matanovic@khm.at  zmiklosevic@gmail.com

U  App Store ili Google Play prodavnici može se skinuti aplikacija  pod nazivom KHM Stories i instalacija se ne naplaćuje, a kako Muzej ima besplatni wi-fi za posetioce ne dolazi do telefonskih ili internet troškova.
Detaljnije informacije možete dobiti na zvaničnom internet sajtu muzeja ili na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku ukoliko posetite muzej  ovog vikenda 24. i 25. februara,  od Une i Željke koje vas sa velikom radošću očekuju!

 

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava