Festival “Dani Nebojše Glogovca” u Trebinju

30.08.2020

Nebojša Glogovac, srpski glumac koji je preminuo pre dve godine, ali i dalje živi u sećanjima kolega. U Trebinju, njegovom rodnom gradu, i ove godine je održan festival u glumčevu čast.

Glogovac i Branka Katić iz filma Ubistvo s predumisljajem

U Trebinju je sinoć otvoren festival “Dani Nebojše Glogovca”, manifestacija koju u čast velikog glumca organizuju njegova porodica i prijatelji u saradnji sa Kulturnim centrom, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Festival je otvoren na letnjoj sceni Kulturnog centra predstavljanjem specijalnog gosta, glumice Branke Katić, a potom je usledila projekcija filma “Ubistvo s predumišljajem” reditelja Gorčina Stojanovića.

Katićeva je izjavila da je Trebinje prelep grad i da tek sada shvata zašto ga je Nebojša toliko voleo i želeo da se jednog dana vrati da živi ovde.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da se ovim festivalom neguju veze između Nebojšine rodne Hercegovine i Trebinja, te zahvalio porodici, ocu Milovanu i supruzi Milici, što dolaze “na izvorište njegovog postojanja”.

Danas, drugog dana festivala, biće prikazan film “Moj jutarnji smeh” reditelja Marka Ðorđevića.

Izložba fotografija Nebojše Glogovca iz njegovih najznačajnijih uloga prikazana je sinoć na LED ekranu letnje scene Kulturnog centra.

“Dani Nebojše Glogovca“ i ove godine su organizovali porodica i prijatelji velikog glumca u znak obežavanja Nebojšinog rođendana, 30. avgusta.

 

 

 

Glogovac dobio novi mural u Užicu

 

 

Nakon što je mural iz Ulice Momčila Tešića u Užicu uništen,  ubrzo je pokrenuta i inicijativa pravljenja novog omaža preminulom glumcu Nebojši Glolovcu.

Mlade umetnice Sara Obradović i Tijana Lazić završile su mural na kome je, osim Glogovčevog lika – napisana i čuvena replika iz filma “Nebeska udica” u kome Nebojša igra glavnu ulogu:

 

Nebojša Glogovac se rodio 1969. godine u Trebinju u Bosni i Hercegovini. Kada je imao 7 godina preselio se sa porodicom u Srbiju, u mesto Opovo kod Pančeva. U svojoj karijeri Glogovac je osvojio brojna međunaradna i domaća priznanja.  Preminuo je 9. februara 2018. u Beogradu, u 49. godini života.   Iza sebe je ostavio troje dece, veliki broj uloga po kome ćemo ga pamtiti. Bio je divan čovek, vrhunski umetnik.

Tuga i neverica u regionu: Preminuo Nebojša Glogovac

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava