Adria Film Fest: Festival srpskog filma u Beču

09.11.2019

U okviru filmskog festivala srpskog filma u Beču biće prikazano šest najnovijih filmskih ostvarenja, a projekcijama će prisustovati i srpski glumci i ostali članovi ekipa.

(c) pixabay

Festival domaćeg filma pod nazivom  „Adria Film Fest“ održaće se u Beču u periodu od 15. do 17. novembra 2019. godine, u organizaciji filmske distributerske kuće Adria Film i udruženja Kultur Kombinat. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Srbije u Beču i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, kao i uz podršku generalnog sponzora MTEL Austrija.

U okviru filmskog festivala srpskog filma u Beču biće prikazana šest najnovija filmska ostvaranja, a projekcijama će prisustovati i srpski glumci, kao i ostali članovi filmskih ekipa.

Cilj festivala je da svojim sadržajem i umetničkim značajem doprinosi promociji srpske kulture i umetnosti, kao i unapređenju i promovisanju savremenog filmskog stvaralaštva. U okviru programa će biti prikazana filmska ostvarenja iz Srbije koja su obeležila proteklu godinu.

Selekcija obuhvata šest dugometražnih igranih filmova koji su, osim komercijalnog uspeha, dobili i brojna priznanja na inostranim festivalima.

(c) Facebook @adriafilm

Festival otvara svečana premijera filma Ekipa Marka Sopića, koja će biti održana 15. novembra, u bioskopu Cineplexx Donau Zentrum sa početkom u 20:00 časova.

Posle toga, zbog velikog interesovanja, publika će u terminu od 22:20h ponovo moći da pogleda film Južni vetar Miloša Avramovića, koji je prethodne godine oborio sve rekorde gledanosti u bioskopima Srbije i širom dijaspore.

Drugog i trećeg dana festivala projekcije će biti održavane u bioskopu Urania, a bečka publika će imati priliku da premijerno pogleda tri domaća filma.

Drugo veče, 16. novembra, biće prikazana dva filma. Prvi je Delirijum tremens Gorana Markovića, čija će se projekcija održati sa početkom u 20:00 časova. U popodnevnom terminu od 18:00 časova, publika će imati priliku da pogleda film Taksi Bluz Miroslava Stamatova.

Festival će svečano zatvoriti projekcija filma Kralj Petar I, koji je ovogodišnji predstavnik Srbije za prestižnu nagradu Oskar. Zatvaranju festivala će prisustvovati Lazar Ristovski, kao i drugi članovi autorske ekipe filma. Poslednjeg dana festivala, u terminu od 18:00 časova, biće prikazan film Pijavice Dragana Marinkovića.

Ulaznice možete kupiti putem sledećeg linka: https://www.adriafilmfest.com

Program festivala:

15. NOVEMBAR

20:00 Ekipa (r. Marko Sopić), Cineplexx Donau Zentrum
Gost festivala: Rade Ćosić i drugi članovi ekipe filma

22:20 Južni vetar (r. Miloš Avramović) , Cineplexx Donau Zentrum

 

16. NOVEMBAR

18:00 Taksi Bluz (r. Miroslav Stamatov), Urania Kino

20:00 Delirjum tremens (r. Goran Marković), Urania Kino
Gost festivala: Tihomir Stanić

 

17. NOVEMBAR

18:00 Pijavice (r. Dragan Marinković), Urania Kino

20:00 Kralj Petar I (r. Petar Ristovski), Urania Kino
Gost festivala: Lazar Ristovski

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Dijaspora: Čuvari srpskog jezika i kulture iz Beča

Uskoro u Beču: Pozorišna predstava „Aveti“ u Akzent teatru

Kuća sloge i jedinstva: Otvoreno Udruženje Srba u Austriji

Beogrаd nа listi pet nаjkreаtivnijih grаdovа u svetu

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava