Olimpijada u Tokiju bez uobičajenih ceremonija i uz četvrti nivo vanrednog stanja

12.07.2021

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine, ali uz mnoga ograničenja da se suzbije širenje koronavirusa. 

Foto (c) pixabay

Olimpijski plamen stigao je u Tokio pre nekoliko dana, a tom prilikom održana je skromna ceremonija bez prisustva javnosti zbog straha od virusa korona, nakon objave da navijači neće moći da prisustvuju većini takmičenja.

Vlada premijera Japana Jošihide Suge stavila je danas Tokio u viši, četvrti nivo vanrednog stanja, u pokušaju da suzbije širenje koronavirusa. Ove mere predviđaju manje zabrane za poslove, a ciljaju visokorizične oblasti. Osim Tokija, četvrti nivo je uveden i u prefekturama Okinava, Čiba, Saitama, Kanagava i Osaka.

Sa novim merama, koje su predviđene da traju do 22. avgusta, uključen je i period trajanja Olimpijskih igara od 23. jula do 8. avgusta, prenela je agencija Kjodo.

 

 

Olimpijsko selo otvoreno bez uobičajenih ceremonija

Deset dana pre početka Olimpijskih igra sportisti su počeli da ulaze u Olimpijsko selo, a do kraja sedmice u selu bi trebalo da se smesti više od 2.200 takmičara.

Prema strogim pravilama, zbog korona virusa, sportisti mogu da uđu u selo samo pet dana pre svojih takmičenja i moraju da ga napuste u roku od 48 sati nakon završetka nastupa.

Sportistima je zabranjen bilo kakav kontakt sa domaćim stanovništvom, kao i turistički obilasci lokalnih znamenitosti.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava