Beč: Posle velikog nevremena

30.10.2017

Velika intervencija vatrogasaca na Glavnoj železničkoj stanici u Beču. Groblja i parkovi zvanično zatvoreni ceo dan.

Posle orkanskog vetra koji je u nedelju duvao u celoj zemlji, još uvek se radi na uklanjaju posledica. U Beču su zbog opasnosti od povreda od otpalih grana bila zatvorena groblja i neki parkovi. U celoj zemlji je juče posle podne 12.000 domaćinstava još uvek bilo bez struje.

65 vatrogasaca je sa 18 vozila moralo da interveniše na Bečkoj glavnoj železničkoj stanici. Oni su pokušavali da osiguraju velike delove na fasadi jedne građevine i da njene manje delove unesu u staničnu halu. Peroni su bili satima zatvoreni. Vozovi su prolazili, ali se nisu zaustavljali, tako da putnici nisu mogli ni da uđu ni da izađu. Saobraćaj se za vreme „blokade“ Hauptbahnhofa odvijao preko stanice Meidling, dok su na Glavnoj stanici stajali samo S-vozovi koji je prolaze podzemno. Policija je morala da  zatvori i Wiedner Gürtel. Oko 15 sati je ukinuta zabrana, a vozovi su od 16 časova ponovo redovno saobraćali. Oko 13 časova je zatvoren i deo Donauinsel-a kod Lobaua, jer su se odvojili delovi mosta za plivače, koji su morali ponovo da se pričvrste.

Inače su obavljane intervencije uobičajene za ovakvo nevreme. Vatrogasci su morali da sklanjaju srušeno drveće, na Dunavu se jedan ribarski brod odvezao pa je morao biti „uhvaćen“. Tek uveče je došlo do „vidljivog opuštanja“.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava