Pošta budućnosti otvorena u bečkoj opštini Simering

14.07.2021

Pošta u Beču je predstavila novu filijalu u 11. bečkom becirku koja je pravi primer kako bi servis trebao da izgleda u svim filijalama u budućnosti.

Sleva: gradonačelnik Beča Mihael Ludvig (Michael Ludwig), šefica filijale Zabine Hiber (Sabine Hüber), generalni direktor Austrijske pošte Georg Pelcl (Georg Pölzl) © Österreichische Post AG/ Christian Houdek

Svakim danom sve je više oblasti koje svoje delatnosti, delimično ili potpuno, preusmeravaju u digitalnu sferu. Tako je i Austrijska pošta u bečkoj opštini Zimering nedavno otvorila „Filijalu budućnosti“ koja je postavila nove standarde: usluge u filijali pošte povezane su sa digitalnim i savetodavnim uslugama i to 24h dnevno. Novim samouslužnim terminalima, modernim stanicama za podizanje i slanje pošiljki i jasnom podelom na uslužnu i savetodavnu oblast korisnici mogu brže da završe poštanske obaveze.

„Da bi Beč postao glavni digitalni grad Evrope potrebne su nove inicijative preduzeća, poput ove“, rekao je na otvaranju moderne filijale gradonačelnik Beča, Mihael Ludvig.

„Prvi put u istoriji pošte ostvarili smo više prometa sa paketima nego sa pismima, to zahteva s jedne strane izgradnju logističke infrastrukture, s druge strane promene naše ponude u filijalama kao i digitalne ponude. Sa novim samouslužnim terminalima slanje i primanje pošiljki je još jednostavnije a istovremeno intenziviramo i savetodavnu ponudu“, objasnio je generalni direktor Austrijske pošte Georg Pelcl (Pölzl).

Šta „Filijala budućnosti“ znači korisnicima i zaposlenima? Zaposlenima je na raspolaganju multi-funkcionalni prostor u Backoffice-u, šalteri podesivi prema visini a uvođenjem samouslužnih terminala saradnici imaju više vremena i mogućnosti za stručno savetovanje korisnika.

Šta ima „Filijala budućnosti”:
• Na ulazu u filijalu nalazi se moderna, svetla stanica za podizanje pošiljki sa 900 sandučića. Paketi koji ne mogu biti dostavljeni ostavljaju se u stanici za podizanje pošiljki.
• Stanica za slanje pošiljki najnovije generacije sastoji se od automata za frankiranje i boksa za slanje: nakon stavljanja pošiljke (pismo, paket) moderni terminal automatski utvrđuje težinu i veličinu i predlaže tarifu za plaćanje. Slanje pošiljki unutar Austrije ili Evropske unije može se obavljati 24h.
• Finansijske usluge „bank99“ su centralni sastavni deo „Filijale budućnosti“ sa modernim samouslužnim terminalom sa štampačem izvoda računa, bankomatom i aparatom za plaćanje novcem koji stoje na raspolaganju 24h.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava