Beč: Počinje drugi krug masovnog testiranja

08.01.2021

U Beču danas počinje drugo po redu masovno testiranje građana koje se za sad sprovodi na dobrovoljnoj bazi, brzim antigen testovima.

Foto (c) mufid majnun

U Beču danas počinje drugi krug masovnog testiranja na koronavirus. Građani će moći da se testiraju na Covid-19 pomoću brzih antigenskih testova na tri lokacije u gradu sve do 17. januara 2020. godine. Ukoliko je antigenski test pozitvan odmah se može sprovesti PCR testiranje.

Vojska Republike Austrije biće odgovorna za organizaciju testiranja, a 1.200 pripadnika vojske će biti na raspolaganju u tu svrhu. Podršku će im pružiti Udruženje Samariten Bund i Vatrogasna služba.

U decembru je sproveden prvi krug masovonog testiranja na koronavirus u Beču, a tada se 235.000 odnosno 13,5 odsto građana testiralo. Ko želi da se testira u drugom krugu, mora da se prijavi putem onlajn platforme ili telefona. Do sada se prijavilo 41.000 Bečlija, a lokacije na kojima će se vršiti testiranje moći će da prime 918.000 građana. Ukupno 117 linija za testiranje će biti otvorene od 8 do 23 časa.

„Neće me iznenaditi, ako ne testiramo 900.000 ljudi, ali mi ćemo biti spremni“, izjavio je Peter Haker član gradskog veća zadužen za zdravstvo.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava