Predstava „Noćna straža“ pozorišta Ateljea 212 gostuje u Beču

07.08.2018

Predstava „Noćna straža“ beogradskog pozorišta Atelje 212, u oktobru 2018. godine gostuje u Beču.

“Noćna straža” je komedija koja se dešava u Beogradu ’30 – tih godina prošlog veka. Radnja prati porodicu propalih bogataša, koja pokušava da povrati bogatstvo raznim spletkama koje uključuju loše pesnike, lažne aristokrate i osiromašeno plemstvo.

U “Noćnoj straži” nalazimo na ljude kod kojih rad nije ono što omogućava život – kaže reditelj Liješević, i dodaje:

– Spletkarenje, manipulacije, varanje, prećutkivanje istine kvaliteti su koji obezbeđuju egzistenciju. Ko ne vlada ovim veštinama biva prognan na margine ovog čudnog sveta u kome caruju sumnjive markize, propali i posrnuli plemići, kolekcionari lažnih slika… Svet koji je postao falsifikat. Nalazimo generaciju čija je religija komfor i udobnost. Naviknutu da živi od tuđih para dobijenih brakovima, nasledstvom, obmanom i nikada ne pomislivši da to neće večno trajati. Komad “Noćna straža” počinje od pitanja: šta se dešava kada para nestane?

Uloge tumače: Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Jelena Petrović, Uroš Jakovljević, Gordan Kičić, Gorica Popović, Jelena Stupljanin, Bojan Žirović, Tamara Dragičević i Stefan Bundalo. Scenograf je Valentina Popržan, a kostimograf Dragana Lađevac Brkić.

Predstava Noćna straža biće  izvedena pred publikom u Beču, u teatru Akzent, u nedelju, 7. oktobra 2018.  sa početkom u 19:30 časova.

Cena ulaznica je  24€ i 26€ i  možete ih kupiti  na blagajni teatra  ili on lajn na zvaničnoj stranici Akzent teatra.

Adresa: Theresianumgasse 18, 1040 Wien

Detaljnije informacije na brojevima telefona 0667 77 52 555 ili 01/501 65 33 06

Organizator gostovanja pozorišne predstave “NOĆNA STRAŽA” u Beču je Zajednica srpskih klubova u Beču.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava