Komedija „Dolce vita“ sa sjajnom glumačkom ekipom uskoro u Beču

14.03.2019

Pozorišna predstava "Doce vita" biće izvedena pred bečkom publikom u Akzent teatru u nedelju 7. aprila 2019. godine. Ulaznice su već u prodaji.

Kažu da je recept za sladak život poput recepta za savršen kolač! Ako je to i istina, i ako pronađemo taj savšreni recept za sladak život, šta se dešava onog trenutka kada se taj recept izgubi?! Komad Dolce vita u bukvalnom smislu pokušava da odgonetne i pronikne u gore postavljeno pitanje.

Naime, u jednoj beogradskoj poslastičarnici, sa ogromnom tradicijom, zatičemo dve generacije žena, vlasnica te poslastičarnice, kako se bore da budu i ostanu u korak sa sadašnjim trenutkom. Jedna poseta neočekivane gošće „preti” da spase poslastičarnicu. Ali ni ta posetiteljka ne dolazi praznih ruku. Ona sa sobom nosi jednu veliku porodičnu misteriju u obliku recepta za savršen život.
Da li će junakinje predstave “Doce vita” uspeti da odgonetnu tu misteriju i spasu svoje nasleđe od zaborava?

Romantična komedija „Dolce vita“, po tekstu Jelene Paligorić Sinkević, a u režiji Juga Đorđevića, je predstava teatra Madlenianum iz Beograda.

Ova romantična komedija posvećena je ženskim prijateljstvima. Četiri žene, koje su u fokusu ove priče, napravile su bajku od svakodnevnice. Ljubavna priča dešava se između najstarijih aktera predstave, onih koji su već u trećem dobu. U svetu terora mladosti i godina, u brzini svakodnevice Jelena Paligorić Sinkević je napravila priču o prijateljstvu i ljubavi.

Važan aspekt ove priče je muzika. „Ona je citat na šlagere, na vreme kada se muzika slušala, a ne gledala“,  kaže Jelena.

Predstava “Dolce vita” nije romantizacija prošlih vremena već pokušaj da iz svega što je prošlo uzmemo najbolje i živimo u sadašnjosti.

Publika u Beču  imaće priliku da premijerno gleda izvođenje predstave Dolce Vita u nedelju 07. aprila 2019. godine u Akzent teatru.

U predstavi igraju Ljiljana Stjepanović, Snežana Jeremić Nešković, Anka Gaćeša Kostić, Tamara Aleksić, Branislav Zeremski i Minja Subota.

Ulaznice za predstavu “Doce vita” u Beču možete kupiti po ceni od 23€ i 25€  na blagajni teatra ili on-lajn na zvaničnoj internet stranici Akzent-a. 

Organizator koncerta:  Zajednica sprskih klubova u Beču

Datum:  Nedelja, 7.04.2019 u 19:30h
Mesto: AKZENT Teatar
Adresa: Theresianumgasse 18, 1040 Wien

Detaljnije informacije na brojevima telefona 0667 77 52 555 ili 01/501 65 33 06.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava