Promocija knjige „Vjerski objekti nacionalnih manjina u RS“ u Beču

17. juna 2019 u 13:46

Promocija knjige „Vjerski objekti nacionalnih manjina u RS“, u kojoj se govori o sakralnim objektima nacionalnih manjina na području RS, uspešno je održana u Beču.

Preuzmi video

U organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Austriji, u Beču 13. juna 2019. godine održana je promocija monografije „Vjerski objekti nacionalnih manjina u RS“, u kojoj se govori o sakralnim objektima nacionalnih manjina na području RS.

Promocija knjige je održana u medijskom centru IDEAHOUSE, a posetioci su bili veoma zainteresovani za izlaganje autorskog tima dr Ljubiše Preradovića, dr Milijane Okilj, dr Miroslava Malinovića i mr Gordane Preradović.

Osim 34 verska objekta nacionalnih manjina u Republici Srpskoj, u monografiji je opisan i dolazak nacionalnih manjina na ove prostore, struktura stanovništva, život i rad nacionalnih manjina, zakonodavni okvir i upotreba jezika nacionalnih manjina, kao i verski objekti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj i verski objekti nacionalnih manjina u funkciji promocije turizma.

Monografija “Vjerski objekti nacionalnih manjina u RS”  je višejezična, pisana na srpskom, ćiriličnim pismom, zatim na engleskom jeziku, a pojedina poglavlja pisana su i na jezicima nacionalnih manjina.
Posle promocije knjige za goste je upriličen prigodan koktel. Atmosferu sa događaja pogledajte u našoj galeriji fotografija, koju možete otvoriti klikom na jednu od fotografija.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava