Beč: Upis novih đaka u Prosvjetinu školu srpskog jezika

09.09.2018

U organizaciji prosvetno - kulturnog društva „Prosvjeta“, škola srpskog jezika u Beču nastavlja sa svojim radom i u narednoj školskoj godini.

Zajednički trud inicijatora i organizatora, prosvetno – kulturnog društva „Prosvjeta“, pedagoga, roditelja i dece, koji su se proteklih godina posvetili učenju srpskog jezika doprineo je da „Prosvjetina škola srpskog jezika“ nastavi sa radom i zainteresuje još veći broj učenika.

 Zbog velikog interesovanja nastava će se odvijati na tri lokacije u Beču:

– U prostorijama Hrama Vaskrsenija Hristova (Engerthstrasse 158, 1020 Wien)

– U prostorijama Hrama Rođenja Presvete Bogorodice (Neulerhenfelderstr. 47, 1160 Wien

– U prostorijama u 3. bečkom okrugu na adresi Gerlgasse 14

Svake nedelje od 12.00 do 14.00 časova deca iz Beča, uzrasta od 7 do 14 godina imaće jedinstvenu priliku da nauče pravilno srpski jezik, ćirilicu, istoriju i kulturu srpskog naroda.

„Prosvjetina  škola srpskog jezika” uskoro počinje nastavu  i u toku je upis dece.  Prijаva učenika se vrši popunjаvаnjem formulаrа.

Opširnije informаcije mogu se pronаći nа  internet sаjtu SPKD „Prosvjetа” ili putem telefona 0664 884 60 999 ili  office@prosvjeta.аt

Projekаt je sufinаnsirаn od strаne Uprаve zа sаrаdnju sа dijаsporom i Srbimа u regionu а podršku pružilа Epаrhijа аustrijsko- švаjcаrskа

„Prosvjetin mali hor“ takođe nastavlja sa radom u 2018/19 godini. Na veliko zadovoljstvo roditelja i dece pevaće se nove pesmice na srpskom jeziku, a biće i javnih nastupa po kojima je ovaj dečiji hor poznat.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava