“Prosvjetina škola srpskog jezika” u Beču ponovo počinje sa radom!

30.09.2020

Škola srpskog jezika u Beču nastavlja sa radom i u narednoj školskoj godini, a nastava će se sprovoditi uz poštovanje svih zakonskih i higijenskih mera.

Prosvjetina škola slavi Svetog Savu

Prosvetno kulturno društvo  „Prosvjeta“,  poziva sve zainteresovane da se priključe školi srpskog jezika koja već nekoliko godina nastoji da deci srpskog porekla u Beču približi srpski jezik i kulturu.

Početak upisa u školu i prve aktivnosti zakazani su za 4. oktobar 2020. godine, a zbog trenutne situacije za korona virusom, produžiće se do kraja meseca.

Sa časovima srpskog jezika nastavljaju svi razredi, a nastava će se održavati u prostorijama Srpske pravoslavne crkve  u 2., 3. i 16. bečkom okrugu, kao i u Lincu i St. Poltenu!

Sa radom će početi i predškolska grupa i Mala pričaonica za najmlađe, a naravno i Mali hor Prosvjete nastavlja sa probama.

Škola srpskog jezika je predviđena za decu od 7 do 15 godina i uključuje nastavu srpskog jezika i književnosti, učenje ćirilice, kulture i istorije srpskog naroda.

Pričaonica je predviđena za decu uzrasta od 3 do 7 godina koja će učiti pričice, pesmice i bajke na srpskom jeziku.

Svi đaci i pedagozi  savesno i odgovorno će se pridržavati svih predviđenih zakonskih i higijenskih mera koje su neophodne!

Više informacija na zvaničnoj internet stranici Prosvjete u rubrici škola srpskog jezika  i putem e-mail adrese office@prosvjeta.at

Škola srpskog jezika održava se uz podršku  Eparhije austrijsko-švajcarske i Episkopa Andreja, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, i ostalih prijatelja i partnera SPKD Prosvjeta.

Prosvjeta organizuje i brojne radionice, kao i zanimljive ekskurzije u sklopu škole srpskog jezika. 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava