Stipendije za naučne radove u Austriji pod nazivom ÖIF-Talenteticket

29.12.2013

Austrijski integracioni fond (ÖIF) nagradiće diplomske i Master-radove kao i disertacije koji imaju za temu integracija ili migracija. Za ukupno 7 radova planirano je 16.000 €, a prijave traju do 30. juna 2014. godine.

ÖIF u ovogodišnjem konkursu “ÖIF-Talenteticket” i odobravanje stipendije najveću prednost daje radovima koji imaju fokus na jezik i obrazovanje, prostornu integraciju, vrednosti, demografske promene, zanimanja, novo doseljenje, kultura „dobrodošlice“,  kao i istraživanje o udruženjima i službama.

Ukoliko ste završili svoje studije na jednom od austrijskih Univerziteta u poslednje dve godine i obradili tražene teme možete se prijaviti na konkurs za stipendije elektronskim putem do 30. juna 2014. godine.

Potrebna dokumentacija:

• online-formular o prijavi (http://www.integrationsfonds.at/de/oeif_forschungsstipendium/)
• sažetak rada sa rezultatima (1x A4, disertacije 2- 3x A4)
• CV (1x A4)
• kopija diplome o završenim studijama ili akademske titule
• jedan primerak diplomskog/master rada ili disertacije u PDF-formatu

Do pet diplomskih/Master radova dobiće po 2.000 evra a doktorski radovi po 3.000 evra. Odluku o dobitnicima doneće stručni žiri.

Kontakt i informacije:
http://www.integrationsfonds.at/de/forschungsstipendium/

Mag. Barbara Stewart
Team Wissensmanagement
Tel: 01/7101203-196
E-Mail: barbara.stewart@integrationsfonds.at

 

Jana Vladušić koja je deo tima Austrijskog integracionog fonda, predstavila je novi projekat u TV magazinu “Dijaspora uživo” koji se emituje na OKTO televiziji.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava