Uskrs u Beču: Bazari otvaraju svoja vrata za posetioce

05.04.2019

Uskršnji bazari u Beču su već postali tradicija i održavaju se svake godine na više različitih lokacija. Najpoznatiji su oni kod dvorca Šenbrun i na trgu Frajung.

© www.ostermarkt.co.at / Foto: © FOTOFALLY

Šta bi najveći hrišćanski praznik Uskrs bio bez ofarbanih jaja, to bi isto bio i Beč bez Uskršnjih bazara . Osim njih u vreme ovog velikog hrišćanskog praznika u Beču se održava i veliki broj tradicionalnih manifestacija za sve uzraste.

Najveći i najpoznatiji Uskršnji bazar u Beču je onaj ispred velelepnog dvorca Šenbrun, koji će ove godine biti otvoren od 6. do 23. aprila 2019. godine.

Uskršnji bazar ispred  dvorca Šenbrun sa 70 izlagača, nudi izvanredne rezbarije od drveta, umetničke predmete od stakla i keramike, mirišljave sapune i kupke,kao i  razne ručno pravljene dekorativne predmete za predstojeće uskršnje praznike.

Najmlađe Bečlije moći će da se razonode u radionici gde mogu praviti figure od marcipana i uskršnje poklone, a tu je i dečiji muzej Kindermuseum Schloss Schönbrunn, koji je za uskršnje praznike spremio izuzetno zanimljiv program.

Muzički program  „Džez na Uskrs“ ( Jazz- & Swing Ensembles)  održavaće se ispred Osterhasen radionice, svake nedelje, kao i na Veliku subotu i Uskršnji ponedeljak, a muzičari će svirati vesele zvuke uz koje se može i zaplesati.

Ove godine  Uskršnji bazar ispred dvorca Šenbrun dobija više prostora sa dodatnim delom  za sedenje i uživanje, kao i karusel koji će posebno biti zanimljiv za najmlaže posetioce.

Radno vreme Uskršnjeg bazara ispred dvorca Šenbrun je svakog dana od 10:00h do 18: 00 časova, a detaljnije informacije možete dobiti na zvaničnoj internet stranici Ostermarkt Schloß Schönbrunn.

Na Uskršnjem bazaru na trgu „Frajung“ sa 46 izlagača posetioci mogu od 5. do 22. aprila 2019. godine da kupe ručno pravljene keramičke figurice, nakit, razne vrste cveća, „najveće brdo uskršnja jaja u Evropi“ ili pak razne vrste uskršnjih zeka od čokolade. Tu su takođe i specijaliteti kao što je pečena jagnjetina, ali i ručna radinost i radionica za najmlađe posetioce.

Za ljubitelje umetničkih dela i radova zanatlija idealan je uskršnji bazar na trgu „Am Hof“ u centru Beča, koji će biti otvoren od 5. do 22. aprila 2019. godine i koji će u ponudi imati umetnički ukrašena jaja i cvetne aranžmane u znaku austrijskih običaja. Posetioci čak mogu i sami da učestvuju u procesu izrade nekog predmeta.

Bečki uskršnji bazari postali su pored božićnih pravi turistički magnet. Mnogi posetioci odluče se za obilazak carskog grada baš tokom uskršnjih praznika.

 

Čekanje zeke u Beču 

Tradicionalno čekanje zeke, omiljen je  događaj najmlađih Bečlija.  Više o ovom događaju kao i ostalim uskršnjim manifestacijama obavestićemo vas blagovremeno.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava