Vojvodina u Beču predstavljena austrijskim investitorima

12.12.2017

Autonomna pokrajina Vojvodina predstavljena je u Austriji prezentacijom pod nazivom “Srbija se susreće s Austrijom: Istražite Vojvodinu - industrijski centar Srbije” koja je održana 12. decembra 2017. godine u Beču.

Prezentacija pod nazivom “Srbija se susreće s Austrijom: Istražite Vojvodinu – industrijski centar Srbije” održana je  u utorak 12. decembra 2017. godine u prostorijama ugledne bečke advokatske kancelarije Lansky, Ganzger und Partner, u prvom bečkom becirku. 

Autonomna pokrajina Vojvodina predstavlja najvažniji industrijski region Republike Srbije. Zahvaljujući svom povoljnom geografskom položaju na Dunavu ovaj deo Srbije predstavlja raskrsnicu između tržišta Evropske Unije i Jugoistočne Evrope. Pojavljuje se sve više investitora, među kojima su i oni sa Bliskog Istoka i iz Azije. Zato je advokatska kancelarija Lansky, Ganzger und Partner u saradnji sa firmom Grimex Consult pozvala zainteresovane austrijske privrednike na prezentaciju mogućnosti koje za ulaganje pružaju industrija i poljoprivreda srpske pokrajine Vojvodine.

 

U prezentaciji su učestvovali članovi vojvođanske delegacije pod rukovodstvom predsednika Vlade AP Vojvodina, mr Igora Mirovića koji je održao uvodni govor. O temi su referisali Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine, Nikola Žeželj, direktor Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine sa saradnicima, Udo Ajhinger, direktor Siemens-a Srbija, Fric Kalteneger, glavni menadžer Cafe & Co International i Johan Marihard, generalni direktor austrijske korporacije Agrana.  

Predsednik Vlade AP Vojvodina, mr Igor Mirović je u okviru svoje posete Austriji juče posetio predsedniku Vlade austrijske savezne pokrajine Donje Austrije, gospođu Johanu Mikl-Lajtner.

Predstavljanju mogućnosti vojvođanske privrede u Beču prisustvovali su i ambasador Republike Srbije u Republici Austriji, NJ.E. Pero Janković i Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji. Skup je moderirao nekadašnji ambasador dr Wolfgang Petritsch, koji je sada savetnik za zemlje Zapadnog Balkana.

U delegaciji su bili predstavnici vojvođanskih kompanija iz oblasti energetike, poljoprivrede i prerade životnih namirnica (Alco Group, Aleksandar Group, dakcomerc, Lucic Group, Matijevic LTD, Nopal Lux, Pinsoft, Prezident Company, Termovent, Timcop Ltd Temerin).

U publici su pored brojnih zainteresovanih austrijskih privrednika bili i privrednici našeg porekla koji posluju u Austriji, kao i gospodin Robert Čoban, najznačajniji izdavač u Jugoistočnoj Evropi i predsednik kompanije Color Press Group iz Novog Sada.

Suorganizator skupa je Grimex Consult koja ima veliko iskustvo u zemljama Srednje i Jugoistočne Evrope kao i u zemljama članicama organizacije Cefta. Grimex Consult investitore podržava razvojem koncepata i savetovanjem u oblastima Mergers and Acquisitions, Foreign Direct Investments und Joint Ventures. Težišta rada su industrija, energetika, infrastruktura i industrija prehrambenih proizvoda, a od zemalja na prvom mestu je Republika Srbija.

 

VIDEO: “Srbija se susreće s Austrijom: Istražite Vojvodinu – industrijski centar Srbije”

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava