Beč dobija nove tramvaje

04.12.2014

Posle nedavno završenog konkursa o javnoj nabavci, Grad Beč je odlučio da kupi 156 tramvaja od kanadskog proizvođača vozova i aviona “Bombardier”. Trenutni visokopodni tramvaji voziće još par godina, a novi tramvaji pojaviće se na bečkim ulicama od 2018. godine.
Kanadski proizvođač vozova i aviona “Bombardier”, pobednik je konkursa “Wiener Linien” za proizvodnju 156 tramvaja za grad Beč, i to u vrednosti od 562 miliona evra. Kanađani su pobedili nemačkog giganta “Siemens”-a, koji je proizvođač 280 “ULF” (Ultra Low Floor) tramvaja, koji su trenutno u upotrebi.

Konkurs je raspisan krajem 2013. godine, a direktor “Wiener Linien”, Günter Steinbauer, tom prilikom je izjavio: “Tražimo tramvaj koji je moderan, udoban, ekološki i kompatibilan sa bečkom infrastrukturom, a koji je ujedno i povoljan”.

Svi detalji ugovora još uvek nisu poznati, ali je objavljeno da će “Bombardier” već od 2018. godine početi da isporučuje tramvaje tipa “Flexity”, koji su već u upotrebi u gradovima kao što su Berlin, Keln i Marsej. Ovaj model tramvaja je dug 34 metara, sa 211 mesta za putnike, a proizvodiće se u “Bombardier” fabrici, u 22. bečkom okrugu.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava