Bečka voda je najbolja: Nove staklene flaše

31.03.2014

Grad Beč raspisao je konkurs za najoriginalniji dizajn staklenih flaša mlade bečke firme “Soulbottles” koje će se uskoro naći na tržištu.
Grad Beč i firma “Soulbottles” ovom akcijom, pre svega, žele da ukažu na kvalitet bečke vode i da ponude lepu alternativu za ekološki štetne plastične flaše. Tako će se uskoro u prodavnicama pojaviti lepo dizajnirane staklene flaše za dugoročnu upotrebu.

Ovaj potez Grada Beča i firme “Soulbottles” takođe ima za cilj da podstakne građane na još veće konzumiranje bečke česmovače koja je jedna od najkvalitetnijih na svetu. Po rezultatima ankete koju je sproveo institut GfK Austrija, svaki stanovnik Austrije popije u proseku više od 1,5 litra vode dnevno, što ukupno iznosi 6,6 miliona litra vode dnevno. U ovoj sprovedenoj anketi, više od pola ispitanika izjasnilo se da žeđ najradije gasi običnom vodom i 90 % njih je prezadovoljno kvalitetom. Za razliku od muškaraca koji češće konzumiraju mineralnu vodu, dve trećine Austrijanki pije vodu sa česme.

Kako učestvovati na konkursu?

Dizajnerski predlozi mogu se slati onlajn preko Soulbottles facebook strane, najkasnije do 22. aprila 2014. godine. Faza glasanja održavaće se od 24. aprila do 6. maja a pobednici će biti proglašeni 7.maja 2014. Svako može učestvovati i glasati za najoriginalniji dizajn. Jedini uslov za učešće na konkursu je da predloženi dizajn ima veze sa Bečom. Jedan pobednik biće proglašen putem glasanja na fejsbuku, a drugog će odrediti stručni žiri. Pobednike čeka nagrada od 500 evra i sopstvena flaša u bečkom stilu.

Takozvane “soulbottles” sa „bečkim dizajnom“ moći će zatim da se kupe na sajtu firme “Soulbottles” i u brojnim prodavnicama.

Više informacija potražite na sajtu Soulbottles!

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava