Otvaranje još jednog tržnog centra u Beču

31.10.2014

U ponedeljak 3. novembra, posle kompletnog renoviranja ponovo se otvara veliki tržni centar “Auhof Center” u 14. bečkom okrugu sa 140 prodavnica i velikim parking prostorom. Pored toga, na krovu ovog tržnog centra, grad Beč sufinansira izgradnju 71 stana.
U zapadnom delu Beča, tačnije u 14. bečkom okrugu biće ponovo otvoren veliki tržni centar “Auhof” pod motom “najbolje na zapadu” (“Die Besten im Westen”). Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak 03. novembra kome će lično prisustvovati i gradonačelnik Beča, Michael Häupl.
Novi tržni centar posetiocima nudi još veći broj prodavnica i ugostiteljskih lokala nego ranije, a kapacitet mesta za parkiranje je takođe uvećan.

Osim što je ljubiteljima šopinga omogućen veliki prostor za kupovinu, na krovu tržnog centra grad Beč će sufinansirati izgradnju zgrade sa 71 stanom. Ovim potezom grad Beč želi da napravi stambeni kvart, a da pritom ne zauzme novo zemljište na gradskim površinama. Bečki ministar za izgradnju i infrastrukturu, Michael Ludwig, objasnio je da grad želi da iskoristi već postojeće objekte za izgradnju dodatnih stanova i da se na ovaj način prilagodi brzom porastu stanovništva, koji Beč trenutno doživljava. Prema Ludwigovim rečima, grad će u izgradnju stanova na "Auhof" šoping centru ulažiti 3 miliona evra.

Većina planiranih stanova biće trosobna, ali će se izgraditi i takozvani “pametni” (“Smart”) stanovi, koji će biti povoljniji. Stanovi će se naći na tržištu nekretnina od januara 2015. godine.

Ovo nije poslednji projekat ove vrste, jer grad Beč u skorijoj budućnosti planira da ispita ostale mogućnosti korišćenja već postojećih objekata za izgradnju novih stanova.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava