Zajednica srpskih klubova proslavila još jednu uspešnu godinu

18.01.2016

Tradicionalna novogodišnja večera, koju povodom pravoslavne Nove godine organizuje Zajednica srpskih klubova u Beču, okupila je goste koji su u protekloj godini ostvarili dobru saradnju i rezultate na polju integracije, kulture i sporta. Ovom prilikom dodeljena su i priznanja najuspešnijim klubovima, pojedincima i institucijama, koje su u značajnoj meri doprinele radu Zajednice u 2015. godini.

Zajednica srpskih klubova u Beču je i ove godine, u raskošnoj sali “Haus des Sports”, organizovala tradicionalnu proslavu Srpske nove godine, na koju su pozvani članovi brojnih klubova u Beču, srpski biznismeni i diplomate, kao i predstavnici austrijskih institucija.
Kako je među zvanicama bio veliki broj Austrijanaca, u protokolarnom delu večeri predstavljena je i tradicija proslavljanja Božića i Nove godine po Julijanskom kalendaru.

Predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, Borislav Kapetanović, pozdravljajući prisutne goste, podsetio je na aktivnosti Zajednice u minuloj 2015. godini, ocenivši da su ova krovna organizacija i klubovi članice ostvarili niz uspešnih projekata i manifestacija. Takođe su predstavljeni i ciljevi za 2016. godinu sa nadom da će ovo biti još jedna uspešna godina za Zajednicu, koja ove godine proslavlja 45 godina postojanja.

Proslava je ujedno bila i prilika da se Zajednica srpskih klubova zahvali institucijama, organizacijama, firmama i medijima koje su u protekloj godini pomogli realizaciju niz značajnih projekata.

U znak zahvalnosti za partnerski odnos koji je ostvaren u protekloj godini, zlatnu plaketu dobio je Grad Beč i gradonačelnik Dr Mihael Hojpl, koji je na žalost bio sprečen da lično prisustvuje proslavi. Delegacija Zajednice će u narednom periodu posetiti gradonačelnika i lično mu uručiti priznanje.

Iako su svi klubovi bili vredni i napredni, ove godine nagrađeno je društvo KUD Borislav Bora Stanković , koje postoji samo dve godine, a uspelo je da okupi više od 400 članova, kao i da u prošloj godini obezbedi nove prostorije u 15. bečkom okrugu. Nagradu je u ime kluba primio predsednik Goran Marković.

Kao pojedinac, zlatnu plaketu primila je Vesna Dimitrijević dugogodišnja novinarka i urednica portala dijaspora.tv. Ona je i predsednica Dijaspora Media udruženja i već više od decenije pruža nesebičnu podršku našim ljudima u dijaspori, kako u medijskom smislu, tako i u ostalim sferama.

Novogodišnjoj večeri su prisustvovali ministri savetnici u Ambasadi Srbije u Austriji Goran Bradić i Itana Pavičević, u ime grada Beča gospodin Kurt Stircenberger, Ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Tomislav Leko, predsednik Saveza Srba u Austriji Zoran Aleksić, predstavnici austrijskih političkih partija, policije i mnogi drugi.

Program je vodila Irena Marković, a za umetnički deo programa pobrinuli su se Mag. Igor Gligorov, Aleksandar Mišković student klasične muzike u Beču i Jelena Nikolić koja je otpevala nekoliko izvornih srpski pesama. Njima se na sceni pridružila i Katarina Kovačević pobednica poslednjeg serijala takmičenja “Ja imam talenat“, koja trenutno studira u Beču.
Sanji Jovanović iz kluva “ Karađorđe”,  Zajednica je čestitala rođendan uz prigodan buket cveća.
Naravno, gostima je poslužena bogata večera, u vidu srpskih specijaliteta u kojima su podjednako uživali svi gosti.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava