Bambi vas poziva na festival „Mi smo deca vesela“

28.02.2020

"Mi smo deca vesela", dečji festival koji tradicionalno organizuje udruženje Bambi iz Beča, očekuje veliki broj gostiju i dece i roditelja.

U subotu 07. marta 2020. u prostorijama VHS Meidling 1120 Wien, Längenfeldgasse 13-15, u organizaciji Kulturno sportskog društva Bambi iz Beča, održaće se sedmi po redu, tradicionalni dečiji festival pod nazivom „Mi smo deca vesela“.
Od samog početka i osnivanja ovog festivala koji je posvećen spajanju tradicionalnog, kulturnog i umetničkog nasleđa sa jedne strane i deteta kao najvećeg dara od Boga, upravni odbor i stručni saradnici Kulturno – Sportskog društva Bambi ostvaruju jedinstvo između prošlosti i budućnosti, izgrađuju i čuvaju identitet kod mladih u dijaspori.

Festivalom „Mi smo deca vesela“ svi zajedno gradimo most kojim kroz igru, pesme, radionice, koreografije i ostale prateće programe ostavljamo u amanet našoj deci nasleđe naših predaka. Ujedno od naše dece učimo kako da sačuvamo neiskvareni pogled i osmeh pun ljubavi, čistog i nevinog srca”, izjavio je Aleksandar Saša Stanković, predsednik KSD Bambi.

“Zahvaljuje se  svim kulturno umetničkim društvima i institucijama koje zajedno sa nama podržavaju ovaj festival i njemu slične. Uprava KSD Bambi zahvalna je Upravi za sardnju s dijasporom   i Ambasadi Srbije u Beču na podršci u očuvanju Srpske tradicije i identiteta našeg naroda u Austriji i šire”, istakao je Stanković.

U prvom delu festivalskog dana deca imaju  priliku da učestvuju u 6 različitih radionica:

– Igraonica na temu „Zajedno smo lepši i jači“
– Literarnoj radionici „Oblici rimovanja u pesmama“
– Pevačkoj radionici na temu „ Tradicionalno – srpsko pevanje“
– Igračkoj radionici na temu „Srpsko kolo u 3 i u 6“
– Instrumentalna radionica na temu „Tradicionalni instrumenti na Balkanu“
– Likovna radionica (2D i 3D perspektiva)

U drugom delu festivala  „Mi smo deca vesela“ deca će predstaviti svojakulturno umetnička dostignuća izvođenjem koreografija pod budnim okom tročlane stručne komisije:
– Profesor Dragan Janjić
– Etnomuzikolog Jelena Simić
– Umetnički direktor KSD”Bambi” Vladan Radojković

Posle zvaničnog dela programa, nastaviće se druženje uz bogat program, a sigurno ćebiti sklopljena i nova prijateljstva koja deci omogućava dečji festival „Mi smo deca vesela“.

Uprava kluba KSD Bambi poziva sve zainteresovane da se pridruže i ponesu dobro raspoloženje, a naravno najdraži gosti su mališani i deca sa svojim roditeljima,  jer je njima i posvećen ovaj jedinstven festival  u Beču.

Facebook stranica KSD Bambi i događaj „Mi smo deca vesela“.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Održan Bambijev turnir prijateljstva u malom fudbalu

Dijaspora: Čuvari srpskog jezika i kulture iz Beča

Kuća sloge i jedinstva: Otvoreno Udruženje Srba u Austriji

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava