Glavna bečka železnička stanica: Čvorište i za vozove prema južnoj i jugoistočnoj Evropi

10.02.2015

Nova železnička stanica u Beču koštala je  više od milijardu evra i sva je prilika da nailazi na dobar prijem kod putnika.

Stare, dobre južne železničke stanice „Zidbana“(Südbahnhof), više nema. Na njenom mestu je danas nova Glavna bečka železnička stanica -Wiener Hauptbahnhof.
Od sredine decembra prošle godine sa Glavne železničke stanice (Wiener Hauptbahnhof) kreću vozovi prema jugu (Italija, Slovenija, Grac, Filah), prema istoku (Budimpešta) i prema severu (Brno, Prag i Varšava).
Sa nove stanice kreću, što je za mnoge nas interesantno, i vozovi za Hrvatsku i Srbiju sa i bez presedanja.
Nova železnička stanica u Beču koštala je  više od milijardu evra i sva je prilika da nailazi na dobar prijem kod putnika. Samo na šalterima na samoj stanici se proda dnevno oko 1.000 karata, čemu treba dodati još u proseku i 2.800 karata koje se kupe na automatima.
Što se tiče zapada, vozovi će i u toku ove godine polaziti sa Zapadne i dolaziti na Zapadnu železničku stanicu (Westbahnhof – Wien). Sa novim redom vožnje za 2015/16, koji će stupiti na snagu polovinom decembra ove godine, sav putnički saobraćaj prema Lincu, Salcburgu i Minhenu će se prebaciti na Glavnu stanicu. Od tada će na Zapadnoj stanici stajati samo regionalni vozovi.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava