Bili smo na premijeri “Zone Zamfirove – drugi deo”

05.02.2017

Proteklog vikenda, u bioskopu UCI Kinowelt Millenium City u Beču, održana je svečana premijera novog filmskog ostvarenja "Zona Zamfirova- drugi deo". Prenosimo vam deo atmosfere i naravno lepe fotografije. Film se nadalje prikazuje na redovnom repertoaru!

Bečka premijera filma “Zona Zamfirova – drugi deo” koja je održana u petak veče 3. februara u poznatom biokopu UCI, okupila je veliki broj gledalaca, a nakon završetka filma publiku je pozdravila autorska i glumačka ekipa u sastavu Milan Vasić, Brankica Sebastijanović, Ljiljana Stjepanović, Veselin Vuković, Milena Vasić, Ljupka Stević, Marija Stokić, Iva Stefanović, Aleksandar Ristoski, scenarista Ivana Mitić, scenarista i producent Miroslav Mitić, reditelj Jug Radivojević, direktor produkcija Igor Trajković i Evica Marković distributer za Evropu.

Bečlijama se veoma dopao film i istinski su uživali u njemu. Osim čuvene ljubavne priče Zone i Maneta u filmu je dočarana i lepota Srbije u periodu između 1905. i 1908. godine, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.
Tokom projekcije filma, bečka publika je spontanim aplauzima iskazivala oduševljenje pojedinim scenama, a brojne replike će prepričavati i ubuduće.

Dobro raspoloženje publiku nije napuštalo ni nakon projekcije, kada je većina njih strpljivo čekala da se fotografiše i dobije autogram od aktera filma.
Karavan “Zona Zamfirova drugi deo” nastavlja u brojne gradove Srbije i Evrope, a u Beču možete pogledati film u UCI Kinowelt Millenium City (prodaja ulaznica).

Prijem u ambasadi

U ambasadi Republike Srbije u Beču, priređen je koktel za ekipu filma „Zona Zamfirova“, gde su protagonisti filma u spontanom razgovoru razmenili utiske o filmu i premijeri u Beču.
Ekipu filma primio je lično ambasodor Srbije u Austriji, Pero Janković i Bojan Stojanović, ataše za medije i kulturu.
„ Ovo je bilo posebno zadovoljstvo da ugostimo mlade i talentovane glumce, kao i članove ekipe filma koji nas sve, na najbolji način reprezentuje. Složili smo se u jednom, da se te lepe stvari o Srbiji, iz njene istorije prikazuju još češće i da se na ovaj način, kroz film, podsećamo njih. Zona, Sremac, uopšte taj period su naša tradicija , naša kultura, deo nas, i mislim da je krajnje vreme da se tome posveti maksimalna pažnja“. – izjavio je ambasador Republike Srbije u Austriji, NJ.E. Pero Janković.„ Ministarstvo spoljnih poslova naše zemlje je podržalo film koji na najlepši način predstavlja srpsku porodicu i naše društvo i nadam se da ćemo na isti način sarađivati i u ostalim zemljama. Osim same promocije filma, sinoć su predstavnici ambasade bili na premijeri i evo danas sređujemo lepe utiske”, rekao je scenarista i producent filma, Miroslav Mitić.
2017., Dijaspora, Beč

 

 

FOTO GALERIJA:

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava