Internet portal

Jedinstveni dvojezični internet-portal DIJASPORA.TV je ubrzo posle starta u martu 2013. godine postao glavna platforma za informisanje naših ljudi na maternjim jeziku. Sadržaji su pristupačni i na nemačkom jeziku, pošto o aktivnostima i interesovanjima najveće zajednice doseljenika u Austriji želimo da informišemo kako „drugu generaciju“ naših zemljaka koja možda ne zna dovoljno dobro srpski, tako i Austrijance i ostale sugrađane koji zanimaju važne teme.

Portal je 2017. vizuelno i tehnički modernizovan i prilagođen potrebama savremenih konzumenata informacija. Na njemu korisnici mogu naći pregledno strukturirane rubrike, koje pod motom „Sad´ znaš gde da saznaš“ redovno donose vesti i izveštaje o temama od ključnog značaja za naše građane ovde, kao i za Austrijance zainteresovane za događanja u našoj zemlji i sceni u Austriji. Trudimo se da budemo što obavešteniji i da na osnovu proverenih informacija i obimnijih izveštaja poboljšamo kvalitet života naše zajednice u Austriji. Na portalu objavljujemo i vesti iz domovine koje se tiču naših koji žive u inostranstvu, kao i austrijskih korisnika zainteresovanih za našu zemlju.

U skladu sa potrebama korisnika DIJASPORA.TV stalno traga za novim načinima za njihovo još bolje obaveštavanje. Tako je na modernizovanom portalu uvedena nova rubrika „Vaša prava“ u kojoj se korisnici mogu obavestiti o temama kao što su pravo boravka, radna prava, austrijsko državljanstvo, zaštita potrošača, porodica, socijalne usluge itd. Veliko interesovanje vlada i za rubriku „Danas pitaš, sutra čitaš“ u kojoj objavljujemo odgovore na pitanja korisnika o pravnim temama.

Rubrika „Anketa“ služi za svakodnevnu komunikaciju sa dijasporom i istraživanje njenog mišljenja o raznim temama. Rezultati anketa se koriste za kreiranje novih projekata radi boljeg zadovoljavanja njihovih potreba.

Korisni sadržaji i pristup u izveštavanju osiguravaju intenzivnu komunikaciju s korisnicima, koji nas svakodnevno kontaktiraju mailom i telefonom da bi postavili različita pitanja i predložili teme koje ih zanimaju. Tako smo modernim novinarstvom privukli zajednicu korisnika koja raste iz dana u dan, što potvrđuje važnost portala.

Pozivamo korisnike da se s predlozima za priloge ili teme i svojim pitanjima pismeno obrate našem uredniku na …..….

Internet-portal DIJAPORA.TV na kojem pripadnici dijaspore redovno provode mnogo vremena idealno je mesto za promociju i reklamiranje Vaših usluga i proizvoda. O mogućnostima prisutnosti Vaše firme i reklamiranju proizvoda i usluga na našem portalu možete se obavestiti u tekstu Prodaja oglasnog prostora.

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava