Brzi test na korona virus omogućava održavanje sajmova u Beču

18.09.2020

Brzi test NADAL ® COVID-19 Ag nemačkog proizvođača "nal von minden" koristi se u pilot projektu i daje rezultat posle samo 15 minuta.

Foto: © IAKW-AG, LUDWIG SCHEDL

Bečki sajamski centar “Austria Center Wien” sprovodi jedinstveni pilot projekat. U pitanju je brzi test na korona virus, a u projektu učestvuje ukupno 3.000 volontera koji su studenti Ekonomskog fakulteta u Beču.

Austrijski distributer medicinskih proizvoda “Alpstar” doneo je na austrijsko tržište brzi test NADAL ® COVID-19 Ag. Ovaj test nemačkog proizvođača “nal von minden” posle uzetog brisa iz grla, sa nekoliko kapi uzorka na testnoj traci, daje rezultat posle samo 15 minuta.

Bečka sajamska privreda ostvaruje 1 milijardu evra godišnje. Samo prošle godine je 9 odsto svih noćenja gostiju u Beču ostvareno  zahvaljujući kongresima i privrednim skupovima. Usled pandemije korona virusa Austrija trenutno gubi oko 100 miliona evra poreza i dodane vrednosti.

“Zahvalni smo za svaki učinjeni korak napred u oblasti organizovanja manifestacija koje su od velike važnosti za bečki turizam”, kaže Norbert Kettner, direktor bečke Turističke organizacije  “WienTourismus”.

Novi brzi testovi bi mogli pomoći oživljavanju sajamske branše jer je ova industrija najvažniji izvor primanja za bečki turizam, čak važniji od turista.

Za 2021. godinu planirano je održavanje 12 velikih kongresa u Beču. Tipičan gost kongresa u glavnom gradu Austrije potroši u proseku 541 evro dnevno, što je duplo više od proseka domaćih gostiju.

Samo u 2018. godini u Beču je organizovano 4.685 kongresa i sastanaka, iz čega je proizašlo 1,9 miliona noćenja u vrednosti od skoro jedne milijarde eura.

Beč nudi svestranu konferencijsku infrastrukturu: od modernih kongresnih centara do baroknih palata, dobar javni saobraćaj i visoku sigurnost. Uz to je simbol najboljeg kvaliteta života u svetu, simbol gostoprimstva i raznolike kulturne i gastronomske ponude.

Kao najveći univerzitetski grad nemačkog govornog područja, Beč je ujedno i evropski centar znanja, tehnologije i razvoja.

Bečka strategija za turizam do 2025. godine koja je najavljena prošle godine, pre pandemije korona virusa, obuhvatala je predstavljanje novog bečkog brenda “Meeting Destination Vienna”.

Brend “Meeting Destination Vienna” doprineće vidljivosti bečkih predispozicija i do 2025. godine je trebao da Beč strateški pozicionira u sami vrh kongresnih destinacija.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava