Uskoro u Beču: Promocija knjige Arno Gujona – “Svi moji putevi vode ka Srbiji“

26.02.2019

Promocija knjige “Svi moji putevi vode ka Srbiji“ autora Arno Gujona održaće se 16. marta 2019. godine u  hramu Sv. Save u Beču.

Knjiga “Svi moji putevi vode ka Srbiji“ je uzbudljiva ispovest mladog Francuza Arno Gujona koji svedoči o drami srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Autor opisuje Srbiju onakvu kakvu je vidi stranac koji je sopstvenu sudbinu povezao sa sudbinom Srba tako što se, iz ljubavi prema ovoj zemlji, sa suprugom Ivanom nastanio u Beogradu.

“Svi moji putevi vode ka Srbiji”  istovremeno je i moralni stav Arno Gujona, dirljiv iskaz vere, humane vrednosti i dobrote, kai i svedočanstvo o ustrajnoj i neodustajnoj rešenosti da u vreme velikih iskušenja bude na strani nevinih.

Na promociji u Beču publika će posle izlaganja Arno Gujona imati i priliku da postavlja pitanja.

Kada: Subota, 16. mart 2019. od 19:00 do 21:00 časova
Gde: Crkva Sv. Save u Beču (2. bečki bezirk)

Detaljnije informacije na  internet stranici “ Prosvjete“, organizatora manifestacije „Promocija knjige “Svi moji putevi vode ka Srbiji“, Arno Gujona.

 

Biografija

Arno Gujon je francuski i srpski humanista, osnivač i direktor francuske nevladine organizacije  „Solidarnost za Kosovo“.

Prvi put je došao u Srbiju krajem 2004. godine i tom prilikom je sa starijim bratom Bertranom i dvojicom prijatelja kamionom dovezao humanitarnu pomoć skupljenu u Francuskoj.

Organizacija „Solidarnost za Kosovo” od osnivanja je dopremila pomoć u više od 30 konvoja u vrednosti većoj od milion i po evra, organizovala 12 projekata, a pomoć ovoj organizaciji u Francuskoj pruža 8.000 donatora.

Arno Gujon je dobitnik specijalne plakete za 2015. godinu za najplemenitiji podvig godine, koje dodeljuju „Novosti“.

Ukazom Predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, dobitnik je Zlatne medalje za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnog rada.

U Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije  2018. godine, Arno Gujon je dobio povelju Viteza Svetosavskog pacifizma zbog humanitarnog rada na Kosovu i Metohiji kao i zbog zalaganja u Francuskoj za promenu slike o Srbiji.

Njegov angažman, proistekao iz tradicije autentičnog francusko-srpskog prijateljstva, redak je primer solidarnosti i saosećanja s ljudima koji pate.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava