Koncert u Beču: Gostovanje dečjeg hora Vrapčići iz Banja Luke

15.10.2018

Koncert u Beču koji će oduševiti najmlađe i njihove roditelje svakako je nastup dečjeg hora Vrapčići iz Banja Luke. Koncert će se održati 20. oktobra u sali Längenfeldgasse.

Koncert u Beču koji će mališani dugo pamtiti je koncert dečjeg hora Vrapčići iz Banja Luke u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Koncert će se održati  u subotu 20.oktobra 2018.godine u sali VHS  Längenfeldgasse 13-15, u 12. bečkom okrugu.

Dečiji hor Vrapčići osnovan je 1993. godine u Banjaluci i do sada je  objavio 14 izdanja, sa preko 80 pesama. Održali su mnogobrojne koncerte u BiH, Srbiji i  inostranstvu, i učestvovali na brojnim festivalima dečije muzike gde su osvojili veliki broj nagrada. Često učestvuju i na humanitarnim koncertima gde pomažu bolesnoj i nezbrinutoj deci.

Saradnja Republike Srpske i Austrije na polju kulture i umetnosti spada u jednu od najvažnijih aktivnosti Predstavništva Republike Srpske u Austriji. Gostovanje dečjeg hora Vrapčići i njihov koncert u Beču je pravi primer kako umetnost zbližava ljude na najplemenitiji način, duhovno ih obogaćuje i uzdiže, a pri tom pruža mogućnost dijaspori u Austriji da ne zaboravi na svoje korene.

Bliske veze i dugogodišnja saradnja stvaralaca iz Republike Srpske i Austrije, posebno sa dijasporom u Austriji, dobra je osnova, ne samo za dalji rad, nego i kao mogućnost proširenja saradnje i njenog obogaćivanja, kako sadržajima, tako i novim učesnicima.

Uzimajući u obzir značaj i popularnost hora Vrapčići   kod mlađih uzrasta i  roditelja, očekuje se veliko broj posetilaca na koncertu u Beču.

Hor Vrapčići čine deca uzrasta od 3-12 godina, i od osnivanja prošlo je mnogo generacija i preko 1.500 članova.

Koncert u Beču počinje u 18:00 časova, a detaljnije  informacije možete dobiti putem broja telefona 0699 105 20663

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava