Koncert grupe Barcelona Gipsy balKan Orchestra u Beču

12.11.2018

Barcelona Gipsy balKan Orchestra, popularan i po mnogo čemu jedinstveni bend, održaće svoj solistički koncert u Beču, a bečka publika sa velikim nestrpljenjem očekuje nastup harizmatične pevačice Sandre Sangiao i njenih kolega muzičara.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra (c) Facebook @BGKO Pics by: Jerzy Biń | © Esterhazy

Bend Barcelona Gipsy balKan Orchestra, koji sa svojim strastvenim nastupima oduševljava publiku,  u vrlo kratkom roku postali su jedan od najzanimljivijih predstavnika nove world-music scene u Europi.

Ovaj  internacionalni bend iz Barcelone izvodi različite muzičke stilove, uglavnom obrade pesama sa prostora Balkana, Bliskog istoka i Mediterana. Stvaraju muziku koja nastaje iz neobične kombinacije tradicionalne muzike Aškenazi Jevreja, jazza, romske muzike i tradicionalnih i zaboravljenih muzičkih stilova različitih regija širom Balkana i Evrope.

Kada je 2016. godine pesma “Od Ebra do Dunava” u izvođenju Barcelona Gipsy balKan Orchestra počela da se širi društvenim mrežama, svi su preko noći saznali sa ove sjajne muzičare i simpatičnu Sandru Sangiao iz Katalonije, koja “bez problema” peva na srpskom jeziku.

U okviru svetske turneje popularna grupa Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) nastupaće u Beču u organizaciji udruženja Bosansko-hercegovačka kulturna platforma (BHKP). 

Na konceru će Sandra Sangiao, uz podršku članova benda, svojim glasom, energijom i harizmom očarati i publiku u Beču tokom izvođenja brojnih hitova kao što su “Cigani ljubiat pesnji”,  “Đelem, đelem” i drugi.

(c) Fb Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Osim Sandre članovi grupe BGKO su Mattia Schirosa (harmonika; Italija), Ivan Kovačević (kontrabas; Srbija), Julien Chanal (gitara; Francuzka), Stelios Togias (udaraljke, bubanj; Grčka), Joaquín Sánchez (klarinet, flauta; Španija), Oleksandr Sora (violina; Ukrajina).

Bend Barcelona Gipsy balKan Orchestra održava koncerte širom sveta, a imao je i zapažene nastupe u Srbiji, BiH i Crnoj Gori.

Koncert u Beču održaće se u subotu, 17. novembra 2018. godine u koncertnoj sali Simm City, u 11. bečkom okrugu ( Simmeringer Hauptstrasse 96a), a ulaznice za ovaj koncert možete kupiti na prodajnim mestima Ö-Ticket ili  preko internet stranice oeticket.com

Dan kasnije u nedelju 18. novembra 2018. grupa će održati i konncert u Grazu, u hali Orpheum.

Facebook događaj KONCERT U BEČU – Barcelona Gipsy balKan Orchestra 

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra WIEN 
Subota, 17.11.18., 20:30 h
Simm City Festsaal Zentrum Simmering
Simmeringer Hauptstraße 96a.,
1110 WIEN

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra GRAZ
Nedelja, 18.11.2018, 19:00 h
Orpheum
Orpheumgasse 8
8020 Graz
Tickets

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava