Beč: Novi Chatbot za osnivače preduzeća

07.04.2021

„Chatbot“ je dostupan 24 sata a kompleksnija pitanja „Bot“ prosleđuje kolegama u odeljenjima za poslovno pravo, zaštitu podataka i dr.

Foto (c) PID Votava

Grad Beč kreirao je novi uslužni servis za mlade osnivače preduzeća. Od sredine marta „poslovni Chatbot“ informiše o poslovnom pravu. Na dosadašnjih 480 upita „Bot“ je odgovorio na njih 84 odsto.

Pitanja za poslovni „Bot“: Gde mogu da prijavim firmu? Koja dokumentacija je potrebna za prijavu? Kako mogu privremeno da zamrznem poslovanje? Kako da prijavim dodatne poslovnice? Takva i slična pitanja mogu da postave pre svega budući preduzetnici ali i oni koji već imaju svoje firme, na primer, kako mogu da presele sedište firme i sl. „Chatbot“ je dostupan 24 sata a kompleksnija pitanja „Bot“ prosleđuje kolegama u odeljenjima za poslovno pravo, zaštitu podataka i dr.

„Za Grad Beč u fokusu je bilo da se o poslovno-pravnim pitanjima preduzetnicima pruže kompaktne i jednostavne informacije 24 sata, bez ikakvih barijera“, objašnjava član gradskog veća za finansije Beča, Peter Hanke.

Chatbot se nalazi na zvaničnoj stranici Grada Beča  stranici- Chatboot

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava